Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Пазарът на индустриални безжични решения в Европа ще се удвои

05.11.2012   |   Бизнес
 

Пазарът на безжични устройства в Европа регистрира приходи от 218 млн. долара през 2011 г. и се очаква до достигне до 539,5 млн. през 2016 г., твърди проучване на анализаторската компания Frost & Sullivan.

"Безжичните устройства намаляват разходите за поддръжка, увеличават производителността и подобряват качеството на продукцията. В същото време въвеждането им в производството не изисква мащабно преструктуриране или скъпа замяна на машинното оборудване. Тази комбинация от оптимизиране на производството, бърза възвръщаемост на инвестицията и лесно внедряване е в основата на успеха, който има безжичната индустриална автоматизация", казва Анна Мазурек, анализатор във Frost & Sullivan.

Индустриалните безжични устройства оптимизират работата в предприятието чрез по-добро разпределение на ресурсите и мониторинг на състоянието на машините. Те улесняват персонала, осигурявайки постоянен достъп до данни и улеснена комуникация, което от своя страна подобрява оперативната гъвкавост и мобилност.

"Крайните потребители трябва да разберат, че безжичната технология не само премахма кабелите, но и има потенциал да промени и оптимизира производствения процес. Потребителите трябва да бъдат обучени не само относно главните технологични функции, но и по отношение на пълния спектър от преимущества, които безжичната комуникация предоставя", добавя Анна Мазурек.

Експертите на Frost & Sullivan смятат, че пазарът има нужда от 4-5 години за въвеждане на пилотни прилжения и технологии, които ще преодолеят опасенията относно ефективността и ще убедят крайните клиенти в предимствата от използването на индустриани безжични устройства.

     
Източник: Frost & Sullivan

Ключови думи: безжични технологии   безжични устройства   безжична индустриална автоматизация  

Област: Бизнес  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Бизнес

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесОбществени поръчки/ТърговеТехнологииПредстоящо
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...