Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Уебинар разкрива възможности за бизнес в Япония в областта на IoT, ICT и дигитализацията

28.11.2023   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Центърът за външноикономическо сътрудничество към Българска стопанска камара, Enterprise Europe Network и Европейско-японският център за индустриално сътрудничество организират онлайн семинар, чиято цел е да проучи пазара на ICT, IoT платформи и средства за дигитализация в Япония.

 

Събитието ще се проведе на 18 януари 2024 г. от 10:00 до 12:00 ч. и ще представи възможности за български фирми да стъпят и да се развиват на японския пазар на цифрови, информационни, комуникационни и Internet of Things технологии. Виртуалният форум е насочен към собственици на компании, предприемачи, маркетолози и бизнес експерти, които имат желание да разширят познанията си относно местния пазар на дигитални решения в азиатската държава.

 

"Япония е една от водещите страни в света по отношение на технологиите и цифровизацията. Фокусът й върху иновациите и технологиите доведе до процъфтяващ пазар на ICT, IoT и дигитални решения. На този пазар има възможности за фирми и предприемачи, които искат да разширят обхвата си в Япония", коментират организаторите.

 

Основни теми

 

Семинарът ще разгледа най-актуалните тенденции, възможности за бизнес и предизвикателства в сектора на дигитализацията в страната. Основните точки в програмата включват:

 

  • Преглед на японския пазар на ICT, IoT и дигитални решения;
  • Амбиции и предизвикателства пред японското правителство;
  • Тенденции, играчи и перспективи на пазара;
  • Възможности за чуждестранен бизнес и предприемачи;
  • Стратегии за навлизане на пазара;
  • VR/AR, финтех, изкуствен интелект (AI), IoT, автоматизация и блокчейн технологии;
  • Разбиране на японската бизнес култура;
  • Реален казус от практиката на водеща компания от ЕС с успешен бизнес в Япония.

Уебинарът ще се проведе на английски език. За безплатно участие в събитието е необходимо да се регистрирате предварително тук.

 

Повече информация можете да получите от Христина Каспарян на имейл адрес ierc2@bia-bg.com или на телефон 02/932 09 34.

 

 

Четири десетилетия опит от Япония в два часа

 

Лектор на виртуалния форум ще бъде роденият в Швеция международен експерт Свен Ериксон. Той работи в сферата на икономическите взаимоотношения между Япония и Европа от над 40 години и е посветил цялото си кариерно развитие на ICT сектора.

 

Специалист е в сферата на информационните и комуникационни технологии, Internet of Things, 5G комуникациите, изкуствения интелект, облачните изчисления, големите обеми данни и електронния сектор. Автор е на множество пазарни доклади и книги в тези области.

 

Свен Ериксон притежава магистърска степен по инженерна физика от Университета в Лунд (Швеция), по електроника от Университета в Токио и по бизнес администрация от Warwick Business School в Англия.

 

Професионалният му път минава през редица международни компании, като шведския телекомуникационен оператор Telia и японските подразделения на Eurotherm (британски производител на системи за управление на процеси) и Ericsson (шведски производител на телекомуникационно оборудване).

 

     
Източник: БСК; снимки: Dreamstime

Ключови думи: БСК   EEN   Япония   IoT   Internet of Things   Интернет на нещата   дигитализация   цифровизация   ICT   ИКТ  

Област: Автоматизация  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книгиКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...