Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Интелигентната система за автоматизация и мониторинг SAMS ще бъде основен акцент в участието на Balluff на EMO 2023

14.07.2023   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

На 5 и 6 юли т. г. във Франкфурт се проведе специално предварително събитие за медиите, което разкри част от иновациите, които ще бъдат във фокуса на предстоящото световно изложение за производствени технологии ЕМО от 18 до 23 септември в Хановер.

 

По време на мащабната пресконференция, в която взеха участие и представители на екипа на Издателство TLL Media, от водещия производител на сензори и цялостни решения за автоматизиране на индустриални процеси Balluff обявиха, че интелигентната система за автоматизация и мониторинг SAMS ще бъде сред акцентите в представянето на компанията на международния форум.

 

Ключово интегрирано решение за фабриките на бъдещето

 

"SAMS е ключово интегрирано решение за фабриките на бъдещето, което осигурява на потребителите важна информация за статуса, състоянието и управлението на индустриалните машини и производствените системи чрез интелигентните си компоненти", заявиха специално за Automation-Bulgaria.com от фирма Белопитов, официален представител на немската компания в България, по повод събитието.

 

Приоритет в продуктовата екосистема, която обхваща платформата SAMS, е интеграцията между софтуер и хардуер. Това я прави широкоспектърно решение за преодоляване на основните предизвикателства пред модерното производство – малки партиди, разнородни продуктови програми и трудности при откриването на грешки и неизправности в оборудването в мащабните съвременни заводи, допълниха от Balluff.

 

"В резултат предприятията често са принудени да търпят продължителни престои и различни негативни последствия от тях, като непредвидени разходи, загуби на време, усилия, материали и ресурси. Ето защо важността на интелигентната автоматизация неимоверно нараства в наши дни.

 

Именно тук се вписва и платформата SAMS, която обхваща голям брой умни устройства, които могат да бъдат комбинирани и конфигурирани по различен начин, за да изпълняват разнообразни задачи и да решават комплексни проблеми директно на ниво сензор. Това елиминира необходимостта от "теглото" на допълнителните контролери, тъй като цялата предварителна обработка на данните се случва в самия датчик", подчертаха по време на презентацията си във Франкфурт от Balluff.

 

 

Събиране, анализ на данни и диагностика на ново ниво

 

Интелигентните и мощни сензори и мрежови компоненти в гамата на компанията формират ядрото на системата SAMS. Сред тях са различни модели оптоелектронни устройства, дигитални индикатори за позиция, индуктивни сензори, решения за идентификация, IO-Link master модули и други продукти с обширна функционалност. Те могат да бъдат индивидуално програмирани, конфигурирани, както и внедрявани бързо и лесно в съществуващи машини и линии, информира още производителят.

 

След свързване със съответното оборудване умните компоненти на системата започват непрекъснат мониторинг на ключови параметри, като температура, вибрации и др. Чрез предварителна обработка на данните могат да бъдат диагностицирани и регистрирани всякакви проблеми, отклонения и тенденции в работата, състоянието и поведението на машините, съобщават още от немската компания.

 

"Системата SAMS комбинира класическите решения и иновациите в сферата на индустриалната автоматизация и информационните технологии и проправя пътя на интелигентните фабрики на бъдещето и Industrial Internet of Things (IIoT) приложенията", добавят от там.

 

Благодарение на интегрираните в компонентите стандарни интерфейси платформата SAMS е подходяща не само за новоизградени производствени системи, но и за ретрофит на съществуващо оборудване в редица сектори, включително металообработка, хранително-вкусова, фармацевтична, козметична и опаковъчна промишленост и др.

 

Високата степен на IP защита на отделните сензори и устройства и високоиздръжливите им корпуси ги правят отлично решение дори за тежки индустриални среди, обобщават от фирма Белопитов и канят клиентите си да посетят щанда на Balluff на EMO 2023 - F23 в зала 9 на изложбения и конгресен център в Хановер.

 

     
Източник: Белопитов

Ключови думи: Белопитов   Balluff   ЕМО Hannover   EMO 2023   SAMS   мониторинг   автоматизация   IIoT   сензори  

Област: Автоматизация  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
Маштех 2024
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиКариериБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книги
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...