Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Уебинар на Cognex ще представи лесни за внедряване решения за оптимизация на логистичните операции

16.06.2023   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

На 28 юни т. г. от 18:00 ч. българско време ще се проведе специализиран уебинар на Cognex, посветен на актуалното фирмено портфолио от модулни и лесни за внедряване технологични решения за оптимизация на логистични и интралогистични приложения, съобщиха специално за Automation-Bulgaria.com от фирма Ехнатон, официален представител на компанията у нас.

 

Онлайн събитието с продължителност 30 минути ще отговори на следните въпроси:

 

  • Каква е ролята на автоматизацията за ускоряване на логистичните операции;
  • Защо модулните решения за сектора на логистиката са по-лесни за интегриране и поддръжка;
  • Кои технологии могат да повишат ефективността при управлението на входящи и изходящи логистични процеси, сортирането и изпълнението на поръчки (фулфилмънт приложенията);
  • Как многостранното разчитане на баркодове, сканирането на палети и системите за оразмеряване допринасят за по-скорошни резултати и по-бърза възвръщаемост на инвестициите.

За участие във виртуалния семинар можете да се регистрирате тук.

 

Най-лесните стратегии за интегриране

 

"Оптимизирането на логистичната дейност на предприятията с цел покриване на все по-високите клиентски изисквания налага детайлен анализ и оценка на всеки технологичен процес, който протича в складовете и дистрибуционните центрове. Практически навсякъде е налице потенциал за повишаване на ефективността, голям или по-малък – от входящия чак до изходящия поток и във всички дейности, които се извършват междувременно", коментират от Cognex.

 

Виртуалният форум ще разгледа как автоматизацията може едновременно да подобри скоростта и производителността и да понижи разходите. Фирмените експерти ще дискутират кои са най-лесните стратегии за интегриране на технологични решения, които на пръв поглед изглеждат комплексни и сложни за имплементиране.

 

"Най-простият пример е замяната на ръчните четци с такива за фиксиран монтаж – т. нар. "hands-free" системи. Последните могат да съкратят времето за обработка на логистични единици с цели 60%, като в допълнение подобряват и ергономията на работа", допълват от компанията.

 

 

Оптималните технологични решения

 

Специалистите в сферата на машинното зрение и визуалната инспекция от Cognex са подготвили интересна селекция от системни решения, които лесно и бързо внасят отчетливи подобрения в бързината и ефективността на работа без компромис с качеството и проследимостта чрез обработка на данни от технологичните процеси в реално време и анализ на тенденциите в исторически план.

 

Специален фокус уебинарът ще постави върху:

 

  • Технологиите за разчитане на множество баркодове върху палетните етикети и възможностите им да ускорят обработката;
  • Баркод четците за фиксиран монтаж;
  • Решенията за автоматизиране на сортировъчните операции с единна платформа и в частност системата за оразмеряване 3D-A1000 на Cognex;
  • Технологиите за машинно зрение и разчитане на баркодове в дистрибуционни центрове.

"Баркодовете върху палетите обикновено са покрити с фолио и са разпръснати на голяма площ, което затруднява обработката на всяка маркировка с ръчен четец или система за фиксиран монтаж, тъй като биха били необходими множество такива системи.

 

Специализираните решения на Cognex за сканиране на кодове върху палети заснемат всяка символика, независимо дали е едно- или двуизмерна, захабена, разкъсана или затъмнена, върху повърхността на всички стени на палета", поясняват от компанията.

 

Системата 3D-A1000 пък е предназначена ефективно да автоматизира приложения като сортиране на обекти, измерване на ниво/обем/съдържание на продукти в контейнери, детекция на щети, оптимизиране на плътността при съхранение и др.

 

Смарт камерата в компактно индустриално изпълнение е с патентована 3D технология в комбинация с възможности за 2D инспекция и позволява бърза и прецизна обработка в движение както на обекти със стандартна, така и с неправилна форма, обобщават от Cognex.

 

     
Източник: Ехнатон

Ключови думи: Ехнатон   Akhnaton   Cognex   автоматизация   логистика   машинно зрение   визуална инспекция   3D-A1000   баркод четци  

Област: Автоматизация  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
е-книга Дигитални производствени иновации, март 2024
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книгиКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...