Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Balluff обяви ново поколение фотоелектрични сензори за гъвкава детекция на обекти

Немският производител на сензорни технологии и усъвършенствани решения за машинно зрение и идентификация в индустриалната автоматизация Balluff анонсира излизането на пазара на подобрено поколение фотоелектрични датчици за гъвкава детекция на обекти в широк спектър от приложения.

Новата серия сензори BOS осигурява универсално приложими и надеждни решения във високоиздръжливи и компактни стандартни кубични корпуси, съобщиха специално за Automation-Bulgaria.com от фирма Белопитов, официален представител на компанията у нас.

 

Универсално приложение

 

"Обновената фамилия BOS обхваща модели, базирани на всички водещи работни принципи при сензорните технологии в промишлената автоматизация, включително превключватели за близост със и без фоново потискане, ретрорефлективни датчици, както и версии с преминаващ лъч.

 

Сензорите от ново поколение са достъпни както с невидима инфрачервена, така и с видима червена светлина, която улеснява подравняването. Версията с интегриран широк светлинен лъч със 100-милиметров работен обхват и по-компактният модел с диапазон 50 - 150 мм предлагат изключително висока гъвкавост", допълва производителят.

 

Разширени възможности

 

Благодарение на усъвършенстваните си функции новата линия фотоелектрични сензори може прецизно и надеждно да регистрира наличието на огромно разнообразие от обекти, независимо от тяхната форма и цвят или материала, от който са изработени.

 

Това позволява използването на устройствата както в стандартни, така и в специализирани приложения, включително в хранително-вкусовата и бутилиращата промишленост:

 

  • Фотоелектричните превключватели за близост от серията BOS например могат лесно и точно да осъществяват детайлна детекция на различни пластмасови бутилки в производството;

 

  • Датчиците с преминаващ лъч в сегмента пък са специализирани за идентифициране на хранителни продукти и изделия в картонени опаковки, например зърнени закуски или паста;

 

  • Ретрорефлективните сензори от новата гама на Balluff са отлично решение за детекция на малки палети или контейнери с цветни пластмасови обекти, преминаващи по конвейер. Това ги прави приложими не само в заводската автоматизация, но и в автомобилостроенето, биотехнологиите и др., поясняват от компанията.

 

 

"Особено ценни са моделите с разширен обхват на детекция в автомобилостроенето, където позволяват инспекция на каросерията преди нанасяне на грунд например. Малките компоненти в тази индустрия, като пластмасови капаци и облицовки, пък са най-подходящи за детекция посредством новите фотоелектрични превключватели за близост с фоново потискане", обобщават от Balluff.

 

Сред предимствата на усъвършенстваното поколение фотоелектрични сензори са високоиздръжливата конструкция, широкият работен диапазон, възможностите за бърза и лесна настройка на чувствителността посредством потенциометър, както и високата степен на защита IP67.

 

     
Източник: Белопитов

Ключови думи: Белопитов   Balluff   фотоелектрични сензори   детекция   R090K   превключватели за близост   фоново потискане   ретрорефлективни датчици  

Област: Автоматизация  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
Маштех 2024
Последно от Технологии

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиКариериБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книги
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...