Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Balluff разширява функционалността на оптичните четци на кодове с IO-Link IDENT

Немският производител на решения за измерване и автоматизация добавя нови функции към инструментариума на серията си оптични четци на кодове с IO-Link интерфейс IDENT, съобщиха специално за Automation-Bulgaria.com от фирма Белопитов, която е официален представител на компанията у нас.

Последният ъпдейт на фърмуеъра на устройствата, разработени за лесен и удобен ретрофит на остарели камери и лазерни баркод четци в производството, опаковъчния сектор и логистиката, им осигурява разширени възможности по отношение на обучението, управлението и обработката на изображения.

 

Какви са новостите?

 

Новите функции, заложени в най-актуалната версия на фирмения софтуер, са:

 

  • Цялостен бекъп и възможност за възстановяване на параметрите, настройките и данните от инспекциите;
  • Локално и отдалечено вписване на множество потребители;
  • Заключване/блокировка на бутона за обучение;
  • Специализиран модул за разчитане на множество кодове – особено полезен за приложения, в които се изисква едновременната обработка на по-голям брой баркодове или 2D символики;
  • Конфигуриране на цифрови входове и изходи със захранващ или IO/светлинен конектор;
  • Активиране на четеца с директен входящ сигнал, например чрез т. нар. "фотооко" (photoeye), както и задействане на изходен сигнал с резултат "Разчетен", "Неразчетен", "Несъответствие в кода" и т. н.

От компанията разказват, че последната възможност е била сред най-търсените от потребителите, а клиентите многократно са отправяли запитвания за нея към Balluff.

 

Предимствата на серията

 

Представена през 2023 г., продуктовата фамилия оптични сензори е предназначена за разчитане на едно-, двуизмерни кодове и директни маркировки, а сред иновациите в концепцията й са вградените възможности за мониторинг на състоянието и IO-Link комуникацията.

 

"IO-Link технологията позволява на потребителите лесно да изграждат интегрирани решения без необходимост от добавяне на отделни точки за Ethernet връзка или IP адреси за всеки четец", добавя производителят.

 

Сензорите IDENT са и ценен инструмент за мониторинг на машините и приложенията в индустрията, допълват от Balluff. С тяхна помощ предприятията могат да следят ключови параметри във връзка с работата и състоянието на оборудването, включително вътрешна температура, вибрации, влажност, наклон, качество на сигнала, машинни часове и т. н.

 

 

Данните от непрекъснатия отдалечен мониторинг пестят на фирмите ценно време и средства чрез редуциране на инспекциите на място и нежеланите престои, като същевременно повишават ефективността на поддръжката, обобщават от компанията.

 

Информация от измерванията се изпраща към потребителя или системата за управление на всеки 60 секунди, а операторите могат да получат бърз и лесен достъп до нея например чрез уеб базиран клиент, без необходимост от допълнителен софтуер.

 

Широка приложимост в производството и логистиката

 

Сензорите за стационарен монтаж IDENT използват специален алгоритъм и интегрирани функции за оценка на качеството на баркодовете в допълнение към снемането на данни от разчитането им. Освен IO-Link, потребителите могат да избират и измежду редица други комуникационни протоколи и технологии според приложението си, включително TCP/UDP, REST API и MQTT.

 

Бързодействието на устройствата от серията, високата степен на IP защита (IP67) и работният им обхват в диапазона 50 – 600 mm ги превръщат в гъвкаво и универсално решение за множество приложения в логистиката, опаковъчния сектор, ХВП, бутилирането на напитки и т. н., обобщават от Balluff.

 

Сензорите IDENT, налични във версии с бяла и червена или бяла и инфрачервена светлина, разполагат и с широк набор от сертификати, като cULus, CE, UKCA, FCC и WEEE, които допълнително разширяват кръга им от приложения.

 

     
Източник: Автоматизация

Ключови думи: Белопитов   Balluff   IDENT   оптични четци   баркод четци   четци на кодове   IO-Link  

Област: Белопитов  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
Последно от Технологии

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книгиКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...