Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

BARA стартира ново изложение за автоматизация и роботика с амбиция да го превърне във водеща платформа за сектора

09.05.2023   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Британската асоциация за автоматизация и роботика (BARA) подготвя пилотното издание на ново изложение, което планира да развие и превърне във водеща международна платформа за сектора.

Дебютният форум Automation UK ще се проведе на 20 и 21 юни т. г. в гр. Ковънтри паралелно с утвърдената конференция за машинно зрение, организирана ежегодно от браншовата асоциация на Обединеното кралство в този сегмент UKIVA.

 

Водещи глобални производители поставят основите на новия формат

 

Новият изложбен формат ще постави фокус върху последните иновации при технологиите, оборудването, услугите и цялостните решения в сферата на индустриалната автоматика и роботизацията. Сред компаниите, потвърдили участието си в събитието с фирмени щандове, са редица водещи глобални производители в сектора: ABB, CKF, FANUC, Festo, KUKA Robotics, Mills CNC, Piab, Pilz Automation, RM Group, Schubert и Yaskawa.

 

"Концепцията за Automation UK е разработена специално за бизнеса, който оперира на пазара на решения за промишлена автоматизация и роботизация, и цели да подчертае ролята на тези технологии за бъдещото развитие на британската и европейската икономика. Събитието ще демонстрира най-актуалните новости в този динамичен сектор и сме убедени, че бързо ще се превърне в една от най-големите ежегодни технологични платформи, които събират под един покрив цялата индустрия", коментират организаторите.

 

 

Целият спектър от приложения – под един покрив

 

Сред участниците и гостите на експозицията се очаква да са представители на целия спектър от производители, доставчици, интегратори и потребители, включително от водещите клиентски отрасли:

  • автомобилостроене;
  • хранително-вкусова и бутилираща промишленост;
  • електроинженерство;
  • авиокосмически сектор;
  • логистика, транспорт и дистрибуция;
  • нефтено-газова промишленост;
  • енергетика;
  • морско дело и др.

BARA и UKIVA са част от мащабната британска асоциация на производителите на обработващо и опаковъчно оборудване PPMA – организация, която активно промотира и подкрепя все по-широкото навлизане на роботиката и автоматизацията в различни промишлени сектори.

 

По време на първото издание на Automation UK общественото внимание ще бъде насочено към т. нар. подривни (disruptive) технологии, които идват под знака на четвъртата индустриална революция. Посетителите ще имат възможността да се запознаят отблизо с функциите и предимствата на последни модели роботи, системи, машини, контролери, сензори и средства за безопасност в рамките на специални фирмени демонстрации на живо.

 

Разнообразна съпътстваща програма

 

Част от програмата на събитието ще бъдат и организирани бизнес срещи с мениджъри, експерти и технически специалисти от водещи световни компании в бранша, които ще дадат на желаещите ценни насоки и ноу-хау.

 

Платформата ще включва и множество семинари, панели и дискусии, организирани и модерирани от BARA, които ще разгледат възможностите и предизвикателствата при разработката, внедряването и управлението на роботи, системи и процеси за автоматизация в съвременната индустрия. Акцент ще бъдат и най-новите технологии в автоматизираната визуална инспекция, компютърното зрение и обработката на изображения – основна тема на паралелната конференция.

 

Повече за изложението ще научите от видеото тук:

 

     
Източник: BARA

Ключови думи: Automation UK   BARA   UKIVA   автоматизация   роботика   машинно зрение  

Област: Автоматизация  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книгиКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...