Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

TAITRA организира колективно посещение на изложението COMPUTEX в Тайван

25.04.2023   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Възможност за субсидирано участие в международното изложение за информационни технологии и компютърни системи COMPUTEX и глобалната платформа за ICT, IoT иновации и стартъпи InnoVEX обявиха от Тайванския търговски център в София, локален клон на Съвета за развитие на външната търговия на Тайван (TAITRA).

 

Двете събития ще протекат паралелно от 30 май до 2 юни т. г. в изложбения център Nangang в столицата Тайпе. COMPUTEX Taipei е най-голямото компютърно изложение в Азия и второто по мащаб в този сегмент в целия свят, подчертават от TAITRA.

 

Тематичен обхват и възможности за участие

 

Водещи теми на събитието ще бъдат последните тенденции в сферата на:

 

  • ICT и IoT технологиите;
  • Високопроизводителните изчисления;
  • Приложенията на изкуствения интелект;
  • Свързаността от следващо поколение;
  • Хиперреалността;
  • Устойчивостта.

 

Изложбеното дуо ще постави и специален фокус върху иновациите и стартиращите фирми в сектора.

 

Представителството на TAITRA у нас сформира група за посещение на двата форума и предлага поемане на разходите за хотелско настаняване, организация на цялото пътуване, самолетни билети, транспорт до изложбената зала, организиране на индивидуални търговски срещи и други услуги.

 

Българските компании, които имат желание да се включат във визитата, е необходимо да попълнят регистрационна форма и да я изпратят на имейл адрес sofia4@taitra.org.tw.

 

Глобалната ICT и IoT екосистема на едно място

 

В отговор на отварянето на тайванските граници и постепенното регулиране на графика на бизнес събитията в страната COMPUTEX 2023 ще се завърне в присъствен формат за първи път след началото на пандемията под мотото "Създаваме заедно".

 

Форумът ще предостави единно поле за изява на местни и международни технологични компании и стартиращи фирми, фондове за венчър капитал и акселераторски организации, които ще промотират най-актуалните тенденции, възможности и решения в сегмента.

 

В изложението са потвърдили участие над 1000 производители, доставчици и интегратори от 17 страни по цял свят, които ще демонстрират последните си продуктови новости на повече от 3000 щанда. Водещата платформа InnoVEX ще насочи вниманието на международната аудитория специално към стартъпите, като представи млади фирми от Тайван, Япония, Тайланд и от редица европейски държави - Белгия, Нидерландия, Франция, Италия, Полша и др. Те ще имат възможност да премерят сили и в специално startup състезание.

 

Разнообразна съпътстваща програма

 

Част от програмата на COMPUTEX ще бъде специална конференция, посветена на най-футуристичните технологии в сферите от тематичния обхват на изложението, в която ще вземат участие множество изтъкнати лектори от бранша, включително представители на Ampere Computing, Arm, ASUS, Delta, Intel, KIOXIA, NVIDIA, NXP, SIEMENS, Solidigm, STMicroelectronics, Supermicro, TAICCA, Texas Instruments и др. Сред акцентите в презентациите ще бъдат индустриалната метавселена, облачните изчисления, достиженията при полупроводниковите технологии и най-устойчивите решения и приложения в областта.

 

Форумът COMPUTEX Tech Talk пък ще даде шанс на представители на различни компании от сектора да запознаят широката публика с предимствата на най-новите си оферти под формата на презентационни панели. Изложението ще бъде предавано и на живо в интернет – както в реално време, така и с възможност за отложено гледане с компенсиране на времевата разлика – чрез платформата COMPUTEX in Motion.

     
Източник: Тайвански търговски център; снимка: COMPUTEX

Ключови думи: Тайвански търговски център   TAITRA   Тайван   COMPUTEX   InnoVEX   ICT   IoT   метавселена   изкуствен интелект  

Област: Автоматизация  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
Маштех 2024
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиКариериБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книги
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...