Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Фирмена публикация

Предизвикателствата пред производителите на строителни материали

През последните години производството на строителни материали в България бележи устойчив ръст, обусловен от мащабното строителство в страната. От най-малките до най-големите проекти, при разнообразието от суровини и голямо търсене, строителството се нуждае от доставки с високо качество на закупените материали. Независимо дали става дума за керамични плочки, PVC тръби, топлоизолации, дървени греди или конструктивни стоманени елементи, налице е нарастваща необходимост от проследимост на партидите и суровините. 

Повечето строителни материали се маркират с информация като данни за продукта, дата на производство, партида и баркод. Много често маркирането се използва и като маркетингов ресурс – да се наблегне на марката и да се предостави гаранция на потребителя за произхода на продукта.

Производителите на строителни материали са изправени пред редица предизвикателства що се отнася до идентификацията и проследимостта на продуктите:

  • В повечето случаи производството се осъществява при тежки индустриални условия: ниски температури, висока замърсеност и запрашеност, непрекъснат цикъл на работа. За да работи ефективно в тази индустриална среда, маркиращото оборудване също трябва да бъде издръжливо и надеждно;
  • Производителите се сблъскват и с голямо разнообразие от специфични субстрати, които трябва да маркират. Повърхностите за маркиране често са по-трудни за печат предвид техния размер (височина или ширина) или факта, че са неравни;
  • Голяма част от материалите, използвани в строителната индустрия, са направени за използване на открито или ще бъдат използвани в екстремни условия. Това означава, че маркировките върху продуктите трябва да са достатъчно устойчиви, за да издържат във времето, независимо от заобикалящата ги среда.

Ние от Бетелгиус, познавайки добре този сектор, можем да предоставим пълна гама индустриални системи за маркиране и етикетиране от водещи европейски производители: надеждни, лесни за работа и проектирани за 24/7 производство в тежки производствени среди. Официален представител и сервизен център сме на LINX, която предлага висок клас индустриални мастиленоструйни принтери, термотрансферни принтери за гъвкави опаковки, термални мастиленоструйни принтери и лазерни кодери, специално проектирани за работа при неблагоприятни условия.

При необходимост за маркиране на по-големи надписи върху продукти и опаковки Бетелгиус препоръчва мастиленоструйните принтери с пиезотехнология на ALE. Те са здрави и надеждни и с тях може да се постигне височина на печат до 576 мм.

Партньорите на Бетелгиус от CAB, EME и LOGOPAK предлагат цялостни решения за етикетиране, сред които са принтери за етикети, апликатори и принтер-апликтори на етикети, индустриални етикетиращи машини и системи.

И не на последно място, за да останат обезопасени по време на транспортиране, тежките, остри и чупливи строителни продукти като зидария, тухли, керемиди, бетонни блокове, дървен материал и др. изискват стабилно чембероване и палетизиране. Гамата на компанията от чембер и стреч машини с марка FROMM са произведени, за да издържат и на най-суровите условия. За да сте спокойни за опаковъчното си оборудване, всяка една машина FROMM включва безплатна двугодишна гаранция.

Може да разгледате препоръчаните от Бетелгиус технологии за маркиране, етикетиране и опаковане в новата брошура на компанията "Решения за маркиране, етикетиране и опаковане на строителни материали".

 

 

 

 

 

Бетелгиус ООД

Централен Офис
София, 1186, кв. Герман, ул. Манастирска воденица 1
тел: 02 80 90 121, 0896 68 99 77,
0895 44 38 99, 0898 44 02 07
sales@betelgeus.com
https://betelgeus.com/bg

 

     
Източник: Бетелгиус

Ключови думи: Бетелгиус   Betelgeus   строителни материали   мастиленоструйните принтери   термотрансферни принтери   ALE   LINX  

Област: Автоматизация  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Фирмена публикация

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...