Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

ТУ-Варна проведе лятна школа по роботика

19.07.2019   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

От 8 до 12 юли т. г. Технически университет-Варна и Частна професионална гимназия по инженеринг, технологии и компютърни науки (ЧПГИТКН) към ТУ-Варна проведоха лятна школа по роботика, в която взеха участие 34 ученици от 7 до 12 клас от 12 варненски училища.

Петдневната школа позволи на учители и ученици да усъвършенстват заедно своите дигитални умения, да развият алгоритмичното си мислене, да работят в екип и да се запознаят с различни начини на създаване и програмиране на роботи. Целта е през новата учебна година да бъде сформиран отбор по роботика към професионалната гимназия към ТУ-Варна за участие във турнири от веригата FIRST Robotic Competition.

По време на събитието участниците имаха възможността да разгледат част от специализираните лаборатории в университета, като лабораторията по мехатроника и CAD-CAM системи, както и фирма КАСИ Аутомейшън, разработваща приложни проекти в областта на роботиката.

Предвижда се следващата учебна година в ЧПГИТКН да се организира безплатен Клуб по интереси "Роботика", който ще бъде достъпен и за ученици от други училища в града. Идеята е след като преминат първоналната подготовка с помощта на ментори, учениците да сформират и първия български отбор за FIRST Robotics Competition.

     
Източник: ТУ-Варна

Ключови думи: ТУ-Варна   роботика   FIRST Robotic Competition  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книгиКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...