Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

ТУ-Варна проведе лятна школа по роботика

19.07.2019   |   Събитията
 

От 8 до 12 юли т. г. Технически университет-Варна и Частна професионална гимназия по инженеринг, технологии и компютърни науки (ЧПГИТКН) към ТУ-Варна проведоха лятна школа по роботика, в която взеха участие 34 ученици от 7 до 12 клас от 12 варненски училища.

Петдневната школа позволи на учители и ученици да усъвършенстват заедно своите дигитални умения, да развият алгоритмичното си мислене, да работят в екип и да се запознаят с различни начини на създаване и програмиране на роботи. Целта е през новата учебна година да бъде сформиран отбор по роботика към професионалната гимназия към ТУ-Варна за участие във турнири от веригата FIRST Robotic Competition.

По време на събитието участниците имаха възможността да разгледат част от специализираните лаборатории в университета, като лабораторията по мехатроника и CAD-CAM системи, както и фирма КАСИ Аутомейшън, разработваща приложни проекти в областта на роботиката.

Предвижда се следващата учебна година в ЧПГИТКН да се организира безплатен Клуб по интереси "Роботика", който ще бъде достъпен и за ученици от други училища в града. Идеята е след като преминат първоналната подготовка с помощта на ментори, учениците да сформират и първия български отбор за FIRST Robotics Competition.

     
Източник: ТУ-Варна

Ключови думи: ТУ-Варна   роботика   FIRST Robotic Competition  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Събитията

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...