Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Zigbee Alliance спечели наградата на SEAD за енергийно ефективни комуникационни протоколи

21.11.2017   |   Бизнес
 
Протоколите Zigbee Alliance Zigbee 3.0, Green Power и Zigbee PRO на Zigbee Alliance спечелиха наградата SEAD Connected Efficiency Award, връчвана от междуправителствената организация за енергийно ефективни продукти Super-efficient Equipment and Appliance Deployment (SEAD). 
Наградата отличава енергоефективните протоколи на пазара и има за цел да насърчи използването им, както и разработката на иновативни технологии сред разработчиците на протоколи. В журито участваха независими експерти от Агенцията за опазване на околната среда в САЩ (US Energy Star), Международната агенция по енергетика, Шведската енергийна агенция, Световния енергиен съвет, Cisco и Министерството на околната среда в Канада.
 
Zigbee 3.0 бе отличен за своята широка приложна функционалност на хардуерно ниво. Протоколът предлага поддръжка на различни конфигурации на захранването, контрол на оборудването, мониторинг на батериите, както и средства за намаляване на мрежовия трафик с цел енергийна ефективност.
 
Green Power е продължение на Zigbee PRO и е насочен към устройства за енергозахранване от околната среда (energy harvesting) без електрозахранване и без батерия. Протоколът оптимизира комуникациите, използвайки компресирана структура на данните, опростена архитектура за съобщения и ограничена двупосочна комуникация.
 
Zigbee PRO се използва от устройствата, за да комуникират помежду си. Той включва редица техники за оптимизация на енергопотреблението с прецизно използване на комуникационните канали и минимум грешни съобщевия. Протоколът също така позволява съхранение на съобщения към неактивни устройства.
     
Източник: Zigbee Alliance

Ключови думи: Zigbee Alliance   SEAD   енергийно ефективни комуникационни протоколи  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
IEC FOOD&Drinks
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Бизнес

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...