Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Комикон представи решение за предаване на данни към енергиен оператор - 13.12.2016

Комикон представи схема за предаване на данни към оператор на електроразпределителна мрежа – ЧЕЗ Разпределение България, с помощта на модел от гамата гейтуеи Anybus SG с I/O интерфейс.
 
Данните, които се предават, се вземат от един коректор на газ, два топломера и един генератор. Предаването на данните към контролната система на мрежовия оператор се осъществява по протокол IEC60870-5-104, с помощта на вградения в SG-gateway 3G модем. Аналоговите сигнали от генератора и единия от топломерите постъпват в PLC и оттам към гейтуея по протокол MODBUS TCP/ IP, а сигналите от втория топломер и коректора за газ се подават директно към гейтуея посредством RS485 и Modbus RTU.
 
"Гамата Anybus SG-гейтуеи на HMS е разработена специално за приложения в системи за интелигентно управление на електрически товари и управление на разпределени енергийни източници, като централи на биогаз, комбинирано производство на електричество и топлина и др.", поясниха от Комикон. "Един от моделите от гамата - SG-gateway с I/O interface - представлява RTU за вграждане в енергийни системи, който поддържа използваните в енергийния сектор протоколи IEC60870-5-104, DNP3 и IEC61850 и дава възможност за директна връзка към контролната система на оператор на електроразпределителна мрежа."
     
Източник: Комикон

Ключови думи: Комикон   Comicon   Anybus SG   гейтуей   HMS  

Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Реализации
Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...