Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Комикон представи решение за предаване на данни към енергиен оператор

13.12.2016   |   Начало»Пазар
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова
Комикон представи схема за предаване на данни към оператор на електроразпределителна мрежа – ЧЕЗ Разпределение България, с помощта на модел от гамата гейтуеи Anybus SG с I/O интерфейс.
 
Данните, които се предават, се вземат от един коректор на газ, два топломера и един генератор. Предаването на данните към контролната система на мрежовия оператор се осъществява по протокол IEC60870-5-104, с помощта на вградения в SG-gateway 3G модем. Аналоговите сигнали от генератора и единия от топломерите постъпват в PLC и оттам към гейтуея по протокол MODBUS TCP/ IP, а сигналите от втория топломер и коректора за газ се подават директно към гейтуея посредством RS485 и Modbus RTU.
 
"Гамата Anybus SG-гейтуеи на HMS е разработена специално за приложения в системи за интелигентно управление на електрически товари и управление на разпределени енергийни източници, като централи на биогаз, комбинирано производство на електричество и топлина и др.", поясниха от Комикон. "Един от моделите от гамата - SG-gateway с I/O interface - представлява RTU за вграждане в енергийни системи, който поддържа използваните в енергийния сектор протоколи IEC60870-5-104, DNP3 и IEC61850 и дава възможност за директна връзка към контролната система на оператор на електроразпределителна мрежа."
     
Източник: Комикон

Ключови думи: Комикон   Comicon   Anybus SG   гейтуей   HMS  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
е-книга Дигитални производствени иновации, март 2024
Последно от Пазар

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книгиКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...