Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Концепцията за модулна автоматизация на WAGO спечели награда за иновация

05.12.2016   |   Бизнес
 
Концепцията за модулна автоматизация DIMA, която WAGO разработва, за първи път бе отличена с наградата за иновации "Industrie 4.0 Innovation Award" на издателството на Германската асоциация по електротехника, електроника и информационни технологии (VDE) в сътрудничество с Германската централна асоциация на електротехническата и електронна промишленост (ZVEI). "DIMA – разпределена логика за модулно оборудване" дава възможност за гъвкави трансформируеми производствени системи по смисъла на Industry 4.0, съобщиха от компанията.
 
"В резултат на глобализацията и индивидуализацията продуктите трябва да бъдат разработвани и произвеждани все по-бързо. Досега системата за автоматизация трябваше да бъде ръчно програмирана за всеки отделен случай. С методиката DIMA ние показваме как модулното оборудване може да бъде автоматизирано без този разход", разяснява концепцията Улрих Хемпен, ръководител Индустриален пазарен мениджмънт и процеси във WAGO.
 
Петчленно експертно жури избра DIMA измежду десетте топ-продукта от почти 50 кандидата. Накрая издателството на VDE проведе онлайн гласуване в цяла Германия, при което WAGO получи най-много гласове.
 
"Цялостният отклик на нашата концепция при потребители и производители досега е много положителен. Фактът, че успяхме да се наложим с DIMA в тази толкова оспорвана конкуренция е още едно доказателство, че с нашия модулен, отворен подход сме на прав път в посока Industry 4.0", подчерта Улрих Хемпен.
     
Източник: WAGO

Ключови думи: WAGO   DIMA   Industrie 4.0 Innovation Award   VDE   ZVEI  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Бизнес

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...