Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Leuze electronic се присъединява към OPC Foundation

15.11.2016   |   Бизнес
 
Leuze electronic официално се присъедини към стандартизиращата организация OPC Foundation, която разработва стандарта OPC за оперативна съвместимост и сигурен обмен на данни в промишлени пространства, съобщиха от фирма Атикс, представител на компанията у нас. Leuze electronic счита комуникационния модел OPCUA за ключов по отношение на комуникацията на данни за Industry 4.0, което е и водещ фактор за присъединяването им към фондацията.
 
Възможностите, които предлага OPCUA, го правят водещ стандарт в М2М комуникацията на данни за Industry 4.0 – за разлика от конвенционалните полеви интерфейси, интерфейсът, подходящ за Industry 4.0, в комбинация с OPCUA може да транспортира данни до по-високите нива на RAMI. От Leuze electronic подчертават, че с присъединяването си към OPC Foundation ще могат да използват тези възможности в разработката на своите сензори.
 
"Пример за това е решението, базирано на баркод четеца BCL300. То прехвърля данните от сензора директно в Azure Cloud и обратно посредством AMQP на OPC-UA интерфейса, без междинен гейтуей", съобщават от компанията.
     
Източник: Атикс

Ключови думи: Атикс   Leuze electronic   OPC Foundation   OPCUA   Industry 4.0   баркод четец BCL300  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Бизнес

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...