Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Leuze electronic се присъединява към OPC Foundation

15.11.2016   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова
Leuze electronic официално се присъедини към стандартизиращата организация OPC Foundation, която разработва стандарта OPC за оперативна съвместимост и сигурен обмен на данни в промишлени пространства, съобщиха от фирма Атикс, представител на компанията у нас. Leuze electronic счита комуникационния модел OPCUA за ключов по отношение на комуникацията на данни за Industry 4.0, което е и водещ фактор за присъединяването им към фондацията.
 
Възможностите, които предлага OPCUA, го правят водещ стандарт в М2М комуникацията на данни за Industry 4.0 – за разлика от конвенционалните полеви интерфейси, интерфейсът, подходящ за Industry 4.0, в комбинация с OPCUA може да транспортира данни до по-високите нива на RAMI. От Leuze electronic подчертават, че с присъединяването си към OPC Foundation ще могат да използват тези възможности в разработката на своите сензори.
 
"Пример за това е решението, базирано на баркод четеца BCL300. То прехвърля данните от сензора директно в Azure Cloud и обратно посредством AMQP на OPC-UA интерфейса, без междинен гейтуей", съобщават от компанията.
     
Източник: Атикс

Ключови думи: Атикс   Leuze electronic   OPC Foundation   OPCUA   Industry 4.0   баркод четец BCL300  

ГЕМАМЕКС
Маштех 2023
Подобни статии
Atics
ПАКС Сълюшънс STRATUS
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Industrial Tech Forum 2023
Последно от Бизнес
Маштех 2023

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиПазарБизнесВидео на седмицатаТехнологииКариериПредстоящоРеализацииОбществени поръчки/ТърговеПроектиТехнически статииСъбитията
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...