Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Rockwell Automation предлага 5 мерки срещу глобалния дефицит на квалифицирана работна ръка

28.06.2016   |   Бизнес
 
Rockwell Automation разработи план от пет стъпки в помощ на предприятията, които ще им помогнат по-добре да подготвят и организират дейността си и да квалифицират своите служители.
 
Петте стъпки за решаване на проблема с достъпността на работна ръка са следните: подобряване на дизайна на машините в името на ергономията и безопасността на труда, с оглед на привличане на по-разнообразна работна ръка, в това число на по-стари и по-млади работници; изграждане на „Свързано предприятие” за подобряване на производителността и ефективността с помощта на производствени процеси, съчетани с информационни технологии; обучение на работниците така, че по-старите да запазват и предават знанията си на по-младите; обучение на работниците на умения, свързани с използване на нови технологии; мотивиране на доставчиците да укрепят най-основните компетенции в случаи, когато само от време на време се изискват специализирани умения и познания или когато няма достатъчно квалифицирана работна ръка на място; ангажиране на общността да подобри уменията на младите работници и да ги привлича.
 
„Наличността на работна ръка е дългосрочно предизвикателство, което до голяма степен е резултат от промените в индустрията, които се извършват едновременно. По-старите работници със задълбочени познания на процесите напускат и постепенно биват заменяни от по-млади, от ново поколение. Същевременно новите технологии помагат за въоръжаване на наличната работна ръка с нови умения, докато съоръженията и оборудването стават все по-свързани. Производителите трябва да гледат на потребностите от развитие на тяхната работна ръка като на възможности за изява, а не като на разходи, които трябва да се избягват,” каза Блейк Морет, главен вицепрезидент на подразделението „Продукти и решения за управление” на Rockwell Automation.
 
Тези промени заплашват успеха на производството и икономическия растеж по цял свят. Според изследване на Deloitte и The Manufacturing Institute само в САЩ 78% от интервюираните изпълнителни директори по производството вярват, че дупката в компетентностите на работната ръка ще окаже влияние върху възможностите им да внедрят новите технологии и да повишават продуктивността.
 
Тъй като броят на опитни работници намалява постоянно в цял свят, методи като изнасяне на производства в други страни и преместване на работната ръка стават все по-малко ефективни. Този проблем трябва да бъде решен с помощта на холистичен подход към проектирането на машините и съоръженията, обучение, технологии и безопасност на труда.
 
В уебсайта на Rockwell Automation е публикувана бяла книга, в който подробно са описани петте стъпки, насочени срещу дефицита на квалифицирана работна ръка.
     
Източник: Rockwell Automation

Ключови думи: Rockwell Automation   Свързано предприятие  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Бизнес

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...