Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Разширена реалност за Индустрия 4.0 или “Четвъртата индустриална революция” при Iconics

02.02.2016   |   Начало»Статии
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова
Проектиран за Индустрия 4.0 и Internet of Things, софтуерът на Iconics е готов за употреба в облак за всяко производствено или индустриално HMI приложение:
 
- Разширена реалност за всяко устройство 
- Разширени KPI и визуализация 
- Промишлен стандарт за свързване
 
Това, което беше загатнато още преди години, сега вече навлезе в стандартните софтуерни продукти. Iconics интегрира в новата версия на своето приложение MobileHMI решението Augmented reality (разширена реалност). 
 
През изминалите години бяха правени много опити за внедряване на разширена реалност в индустриални приложения. Google Glass и други фирмени решения положиха началото. Нито едно решение обаче не можа да се наложи досега по различни причини, сред които и хардуерна съвместимост, както и поради факта, че сложното изграждане на приложението и функционалното му интегриране в налични системи е свързано с огромни инженерингови и други разходи.
 
Всичко това се променя с новата версия 10.9 на MobileHMI на Iconics. С нeя потребителите получават инструмент с възможност за достъп до данни в реално време от всяко място и по всяко време, както и от всяко мобилно устройство. Системата позволява независимо от операционната система комбинирано използване на устройства с Android, iOS, Amazon Kindle, Blackberry и Windows. 
 
Новите функции за изграждане на разширена реалност се базират на първо място на функциите за определяне на положението, известни още като Location Services. Въз основа на позицията на потребителя или близостта му до устройствата и компонентите интегрираната технология за разширена реалност зарежда автоматично всички принадлежащи данни и технологични джаджи. Така реалната картина от камерата се обогатява с актуална и историческа информация в реално време – налице е наслагването на реалния свят и дигиталното съдържание. За посочване на позицията се използват функции като GPS, NFC (Near Field Communication), QR кодове или баркодове, или OCR (Optical Character Recognition). Последната функция е от особено значение, тъй като с нейна помощ буквено-цифровите стандартни символи могат да бъдат разпознати и насочени към определено устройство. Така например е възможно идентифициране на робот само по табелката за типа – и SCADA средата показва веднага статуса аларми на принадлежащите клетки. 
 
Всички експерти оценяват интелигентната техника за разширена реалност като подходящото решение за нарастващата комплексност във фабриката на бъдещето. В бъдещата високо автоматизирана и комплексна среда разширената реалност може да подобри значително работните условия. Когато всичко стане по-комплицирано, нужните информации трябва да бъдат подготвяни бързо и според конкретните изисквания, и най-добре директно да бъдат видими за потребителя, без да се налага предварително търсене в сложни дълбоки менюта.
     
Източник: Атикс

Ключови думи: Атикс   Atics   Iconics   MobileHMI   GPS   NFC   SCADA  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
е-книга Дигитални производствени иновации, март 2024
Последно от Статии

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книгиКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...