Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Нова инициатива за обучение по роботика в българските училища

08.09.2015   |   Начало»Lifestyle
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова
Фондация "Работилница за граждански инициативи" обяви конкурс по програмата "Роботика за България", която е насочена към обучение на ментори и създаване на отбори по роботика по модела на международното състезание за ученици First Lego Leauge.
 
"Роботика за България" се реализира за първи път у нас с подкрепата на SAP Labs България и цели да стимулира интереса на учениците към науката и технологиите и да им даде възможност да работят в екип.
 
В конкурса могат да се включат учители, които трябва да сформират менторски екип. Задължително е менторският екип да бъде съставен от двама учители, които преподават на територията на едно и също училище. Избраните двойки поемат ангажимент да изградят поне един отбор от съответното училище, който да съществува поне две години.
 
Отборите по роботика се състоят от три до пет ученици на възраст от 10 до 16 години. Те ще работят по изпълнението на мисии с роботите и по задание за научноизследователски проекти на First Lego Leauge.
 
Одобрените по програмата учители ще бъдат обучени от дългогодишни ментори на отбори по роботика в рамките на двудневно обучение в София, като след това ще имат и последваща 6-месечна виртуална подкрепа. Програмата осигурява също и оборудване за всеки одобрен отбор – комплект Lego с програмируем модул Mindstorms educations 45544 и маса за състезателно поле.
 
Кандидатстването за участие в програмата "Роботика за България" е отворено до 10 октомври. Допълнителна информация може да намерите тук.
     
Източник: ФРГИ; снимка:Lego

Ключови думи: ФРГИ   SAP Labs   Lego   Lego Mindstorms   First Lego Leauge   Роботика за България   роботика  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
Последно от Lifestyle

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииКариериПредстоящоРеализацииОбществени поръчки/ТърговеПроектиТехнически статииСъбитията
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...