Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Нова инициатива за обучение по роботика в българските училища

08.09.2015   |   Lifestyle
 
Фондация "Работилница за граждански инициативи" обяви конкурс по програмата "Роботика за България", която е насочена към обучение на ментори и създаване на отбори по роботика по модела на международното състезание за ученици First Lego Leauge.
 
"Роботика за България" се реализира за първи път у нас с подкрепата на SAP Labs България и цели да стимулира интереса на учениците към науката и технологиите и да им даде възможност да работят в екип.
 
В конкурса могат да се включат учители, които трябва да сформират менторски екип. Задължително е менторският екип да бъде съставен от двама учители, които преподават на територията на едно и също училище. Избраните двойки поемат ангажимент да изградят поне един отбор от съответното училище, който да съществува поне две години.
 
Отборите по роботика се състоят от три до пет ученици на възраст от 10 до 16 години. Те ще работят по изпълнението на мисии с роботите и по задание за научноизследователски проекти на First Lego Leauge.
 
Одобрените по програмата учители ще бъдат обучени от дългогодишни ментори на отбори по роботика в рамките на двудневно обучение в София, като след това ще имат и последваща 6-месечна виртуална подкрепа. Програмата осигурява също и оборудване за всеки одобрен отбор – комплект Lego с програмируем модул Mindstorms educations 45544 и маса за състезателно поле.
 
Кандидатстването за участие в програмата "Роботика за България" е отворено до 10 октомври. Допълнителна информация може да намерите тук.
     
Източник: ФРГИ; снимка:Lego

Ключови думи: ФРГИ   SAP Labs   Lego   Lego Mindstorms   First Lego Leauge   Роботика за България   роботика  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
IEC FOOD&Drinks
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Lifestyle

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...