Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Нови приложения на роботите, облачните технологии и IoT до 2035 г. прогнозира Toshiba

28.07.2015   |   Lifestyle
 
Познатите ни дейности в бита, търговията и индустрията значително ще се изменят в следващите няколко десетилетия благодарение на иновативни технологии за автоматизация и виртуализация, прогнозира актуален доклад на Toshiba, изготвен в сътрудничество с футуролога Иън Пиърсън. 
 
Специалистите очакват, че до 2020 г. все по-масово в ежедневието ни ще навлизат самостоятелно управляемите автомобили, домакинските уреди с контролни дисплеи, както и широка гама портативни технологии за виртуална и добавена реалност. Според доклада в следващите 5 години ще нараснат приложенията на Internet of Things в домовете и офисите. Все по-масово ще се използват и хуманоидни роботи като заместници на човека за различни помощни роли в търговски и публични обекти, гласи още прогнозата на Toshiba.
 
До 2025 г. широко ще използваме визуални методи за комуникация, като триизмерни и холографски изображения, а голяма част от ежедневните ни дейности ще се извършват посредством миниатюрни персонални IT устройства, свързани към мобилни хъбове, вярват маркетолозите от глобалната компания. Няма да са рядкост електронните дисплеи, "татуирани" или отпечатани върху кожата ни, както и операциите, извършвани изцяло от изкуствен интелект. Батериите ще бъдат заместени от суперкондензатори, а потребителската електроника ще става все по-малка и лека, се казва още в доклада.
 
Прогнозите на Toshiba за развитието на технологиите в следващите 20 години са дори още по-смели. Дигитален грим и интерфейси за разпознаване на мислите е напълно възможно да станат част от бита ни до 2035 г., смятат пазарните и технологични експерти на компанията. Домовете, офисите и индустриалните обекти ще се управляват от интелигентни системи, отговарящи на гласови команди, а облачните платформи ще придобият глобален мащаб. Футуролозите не изключват и изцяло сетивната виртуална реалност вече да е факт само след 2 десетилетия.
     
Източник: Toshiba

Ключови думи: Toshiba   Тошиба   IoT   хуманоидни роботи   облачни платформи  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Lifestyle

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...