Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Дни на роботиката в ТУ-София

31.03.2015   |   Събитията
 

За поредна година Студентски Клуб „Роботика“ към ТУ-София организира Дни на Роботиката 2015. На 30 март се проведе конференция, на която бяха дискутирани различни теми: „Разпознаване на намерения: от невро-интерфейси до робофутбол”, „Куадкоптери“, „Как се прави състезателен робот?“, „Хуманоидни роботи“, „Сервизен робот, управляем през интернет“, „Използване на интерфейса ARIA като средство за управление на продуктите на Adept MobileRobots”, „Мобилен робот с блутут управление“, „Радиоуправляеми квадрокоптери и дрони“ и др.

На втория ден от събитието (31 март) се проведоха състезания с роботи в следните категории: Следене на линия - готови платформи; Следене на линия; Сумо - 10x10 см, до 500 гр.; Сумо - 15x15 см, до 1 кг.; Софтуерен лабиринт; 3D Лабиринт; Лични разработки.

"Състезанието по следене на линия се провежда по следния начин: на поле от бяла хартия или винил с начертана черна линия отгоре, се поставя роботчето. Неговата цел е да премине през трасето, следвайки линията, за най-кратко време. При сумото два робота се поставят в черен кръг с бяла лента по ръба. Целта е единият робот да избута другия. Софтуерният лабиринт отново е на бяло поле с начертани на него черни линии, като има пътища без изход. Състезанието отново е за време, а финалът е голяма черна точка.

В тези три категории се използват сензори за цвят и за това полетата задължително са толкова контрастни. В категорията 3D лабиринт се изисква използването на други видове сензори. Роботът трява да се ориентира в лабиринт, построен на земята от плочи итонг или друг материал. Състезанието е за време. Личните разработки са свободна категория. Всеки може да вземе участие, с това което е направил. Победителят се избира от жури", поясниха организаторите.

     
Източник: Студентски Клуб „Роботика“

Ключови думи: Студентски Клуб „Роботика“   роботи   ТУ-София  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Събитията

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...