Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

ЕС ще финансира 17 проекта по роботика - 03.02.2015

03.02.2015   |   Начало»Инвестиции
 

ЕС потвърди финансирането на 17 нови проекти в областта на роботиката по програмата Хоризонт 2020. Тринадесет от тях са насочени към научноизследователска дейност за развитие на умения и ключови технологии при роботите в сферата на промишлеността и услугите, а останалите 4 ще са фокусирани върху въвеждане, тестване и валидиране на иновативни решения в контекста на реалния свят.

"С 32% дял от световния пазар Европа има добър шанс да се превърне в основен играч в роботиката през идните години. Технологиите се развиват с главозамайваща скорост и напредъка в крак с тези промени изисква постоянен ангажимент към амбициозни научноизследователски инициативи. Обявяването на първите 17 проекта, които ще бъдат финансирани по Хоризонт 2020, е пореден знак за този траен ангажимент от страна на ЕС", допълват от програмата.

Хоризонт 2020 е най-голямата досегашна рамкова програма на ЕС за научни изследвания и иновации със 7-годишен бюджет на стойност почти 80 млрд. евро.

     
Източник: Хоризонт 2020

Ключови думи: ЕС   Хоризонт 2020   роботика   роботи  

Област: Инвестиции  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Инвестиции

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...