Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

SolidFill създаде 3D принтирани прототипи за картинг

23.09.2014   |   Технологии
 
SolidFill създаде 3D принтирани прототипи за картинг автомобили в рамките на своето сътрудничество с фирма Race Cloud, специализирана в доставка на продукти за мониторинг и телеметрия при професинален картинг, съобщиха за Automation-Bulgaria.com от SolidFill.
 
Според компанията 3D принтирането e спестило не само време за изработката на прототипите, но и значително количество финансова инвестиция.
 
"Широко приетите методи за производство като шприцване или фрезоване са подходящи за масово прозиводство, но излизат изключително скъпи и бавни, за да създадат лимитирано количество обекти за прототипи. За да създадем 3D принтираните прототипи, така че да пресъздадат необходимите функции на дизайна, използвахме както FDM, така и SLA технология. Допълнителната обработка също беше нужна, за да се постигне максимално близък до крайния модел резултат. Започнахме предпазливо – изпратиха ни само една от част от дизайна, която след първия 3D принтиран прототип претърпя няколко промени. Последваха триизмерните дигитални модели на копчетата, кутиите за GPS и няколко пластини, които ние превърнахме в физически детайли", обясниха от SolidFill.
 
Благодарение на 3D прототипите може не само да се провери чувството за естетика на дизайнера, но и дали пластмасовите елементи пасват към платките, окабеляването и дисплеите. Създадените от SolidFill прототипи на цялостната система са пратени на крайни клиенти за разнообразни тестове, например за ергономичност и аеродиманика, след което системата системата за телеметрия и мониторинг е било одобрена и готова за масово производство.
 
     
Източник: SolidFill

Ключови думи: SolidFill   3D принтиране   3D прототипиране  

Област: Реализации  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Технологии

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...