Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Raspberry Pi вече е индустриален уеб сървър

08.07.2014   |   Бизнес
 

Полската start-up компания Techbase обяви, че е разработила първия индустриален компютър, базиран на популярния едноплатков компютър Raspberry Pi. Устройството с работно име ModBerry е предназначено за приложения в автоматизацията, например отдалечено инсталиране и ъпгрейд на софтуер, с възможности за дистанционен достъп на потребители с различни права и облачно управление.

В основата на ModBerry е 700 MHz процесор Broadcom на новия Raspberry Pi Compute модул с 512 MB RAM и 4 GB NAND флаш памет. Компютърът има RS 485/232 серийни портове, CAN и 1-Wire интерфейси, които са широко използвани в индустриалната автоматизация, както и Ethernet, USB и HDMI портове и възможности за комуникация през Wi-Fi, LTE/3G/GPRS и Bluetooth.

Според Бартош Белявски, маркетинг мениджър в Techbase, Raspberry Pi се превръща в "нов стандарт в областта на embedded компютрите".

Устройството е съвместимо с оригиналната Raspberry Pi платка. То използва безплатната операционна система Raspbian на Raspberry Pi, базирана на Debian GNU/Linux. Компанията е разработила и собствени софтуерни инструменти специално за автоматизация и инсталации (iMod, iModCloud и iModWizard).

Освен управление на процеса на инсталиране, например софтуерни ъпдейти, групиране на устройства и контрол на достъпа, iModCloud предлага множество други функции като възможности за визуализация на данни - чрез таблици с данни или диаграми, карти, с GPS устройства, управление на файлове и уведомления.

     
Източник: Techbase

Ключови думи: Techbase   Raspberry Pi   индустриални компютри  

Област: Технологии  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
IEC FOOD&Drinks
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Бизнес

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...