Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

KNX Association връчи десетите си годишни награди

29.04.2014   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

За десети пореден път KNX Association връчи годишните си награди на специална церемония във Франкфурт. Седем компании в осем категории бяха отличени за своите иновативни и оригинални KNX проекти. За наградите кандидатстваха фирми от 67 страни - с около една трета повече от миналата година, от които журито номинира 36.

Наградата в категорията за проекти от Европа спечели австрийската компания Risk Control за своята разширена KNX инсталация, внедрена в кампуса на Виенския университет по икономика и бизнес. В университета учат около 25 000 студенти и работят около 1500 служители. Неговите системи за управление на осветлението, соларните панели и техническия мониторинг са напълно автоматизирани и свързани в мрежа с помощта на KNX.

Total Automation от ОАЕ спечели първо място в категорията за проекти от Азия. Компанията е внедрила KNX система в международното летище в Дубай, включително във всички негови магазини, офиси и хотели на площ от 528 000 кв. м. Инсталирани са общо 7000 KNX устройства за управление на осветлението, соларните панели и ОВК оборудването.

Печелившият проект в категорията "Африка, Америка и Австралия" е изпълнен от AMC German Technology/KNXin в Кейп Таун, ЮАР. Той включва интеграция на 185 KNX устройства в сграда с площ от 550 кв. м, както и автоматизация на осветление, щори, ОВК системи, алармени системи, технически мониторинг и аудиовизуални системи. Чрез KNX технология се управлява и соларната електроцентрала на сградата, резервното захранване и качеството на непитейната вода в кладенеца.

Белгийската фирма Vecolux спечели наградата в категорията за публичност за своя прототип на енергийно ефективна къща. През уикенда гостите могат да стоят в къщата, за да живеят "интелигентно", а през работните дни оператори използват къщата, за да промотират технологията на клиенти. При проектирането на KNX инсталацията, освен върху автоматизацията на сградните услуги, силно ударение е поставено и върху мониторинга и информационното осигуряване.

Smart Building Design бе отличена в две категории - със специална награда и награда на публиката. Проектът на швейцарската компания, реализиран в луксозен туристически комплекс в Майорка, включва управление на автоматизираните системи за енергийна ефективност и мониторинг на електроенергия извън разпределителната мрежа, на доставките на вода, както и на батериите в соларната централа.

Турският системен интегратор Emes Electromechanical Ind & Trd. спечели наградата в категорията за енергийна ефективност за проект, осъществен в централата на енергийния оператор GAMA в Анкара. 1405 KNX устройства управляват осветлението, ОВК системите и системите за сигурност, като регулират консумацията на енергия и водни ресурси.

Наградата за младежки проект получи Училището за електромеханика в Загреб, в чийто учебен процес се използват таблети съвместно с KNX устройства. Още две училища от Хърватия участват в проекта, финансират от ЕС.

Снимки и подробности от наградените проекти може да разгледате в сайта на KNX Association.

     
Източник: KNX Association

Ключови думи: KNX Association   KNX   Light+Building   сградна автоматизация  

Област: Събития  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиКариериБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книги
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...