Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Siemens и KUKA разширяват сътрудничеството си - 27.09.2013

27.09.2013   |   Начало»Бизнес
 

Направление Задвижващи технологии на Siemens и KUKA Roboter обявиха, че задълбочават сътрудничеството си в областта на интегрирацията между на роботи и CNC технологии.

KUKA ще предоставя роботи, използващи популярните решения за CNC автоматизация от серията Sinumerik за интеграция с металообратващи машини. Очаква се компаниите да предложат широка оферта - от роботи с допълнителна CNC машинна функционалност до роботи, които извършват цялостна CNC машинна обработка.

По време на EMO 2011 двете партньорски компании вече представиха възможностите за интеграция на робот в интерфейса на Sinumerik като приложение за програмиране, обучение и диагностика, а следващата стъпка ще бъде изпълнение на CNC задачи.

"С тази съвместна инициатива двете компании усилват фундаменталната идея за интегрирано производство и могат да развиват нови пазари чрез съчетаване на задачи за металообработка и автоматизация", коментира Манфред Гундел, главен изпълнителен директор на KUKA Roboter.

"Системите за CNC управление от Siemens и за управление на роботи от KUKA са изключително подходящи за интеграция. С това сътрудничество задълбочаваме многогодишното си партньорство и заедно ускоряваме развитието на интелигентните решения за автоматизация в духа на Индустрия 4.0", сподели Роберт Наухазер, главен изпълнителен директор на направлението за задвижващи технологии на Siemens.

     
Източник: Сименс Задвижващи технологии

Ключови думи: Siemens   KUKA   роботи   индустриални задвижвания   задвижващи технологии   CNC машини   Sinumerik   EMO 2013  

Област: Бизнес  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Бизнес

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...