Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Siemens и KUKA разширяват сътрудничеството си

27.09.2013   |   Бизнес
 

Направление Задвижващи технологии на Siemens и KUKA Roboter обявиха, че задълбочават сътрудничеството си в областта на интегрирацията между на роботи и CNC технологии.

KUKA ще предоставя роботи, използващи популярните решения за CNC автоматизация от серията Sinumerik за интеграция с металообратващи машини. Очаква се компаниите да предложат широка оферта - от роботи с допълнителна CNC машинна функционалност до роботи, които извършват цялостна CNC машинна обработка.

По време на EMO 2011 двете партньорски компании вече представиха възможностите за интеграция на робот в интерфейса на Sinumerik като приложение за програмиране, обучение и диагностика, а следващата стъпка ще бъде изпълнение на CNC задачи.

"С тази съвместна инициатива двете компании усилват фундаменталната идея за интегрирано производство и могат да развиват нови пазари чрез съчетаване на задачи за металообработка и автоматизация", коментира Манфред Гундел, главен изпълнителен директор на KUKA Roboter.

"Системите за CNC управление от Siemens и за управление на роботи от KUKA са изключително подходящи за интеграция. С това сътрудничество задълбочаваме многогодишното си партньорство и заедно ускоряваме развитието на интелигентните решения за автоматизация в духа на Индустрия 4.0", сподели Роберт Наухазер, главен изпълнителен директор на направлението за задвижващи технологии на Siemens.

     
Източник: Сименс Задвижващи технологии

Ключови думи: Siemens   KUKA   роботи   индустриални задвижвания   задвижващи технологии   CNC машини   Sinumerik   EMO 2013  

Област: Бизнес  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България
Arrow Electronics

Последно от Бизнес

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ЕкспертноВидео на седмицатаПродуктови офертиФирмена публикацияБизнесОбществени поръчки/ТърговеТехнологииПредстоящо
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...