Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Fieldbus и Ethernet в надпревара за пазарен дял

19.03.2013   |   Бизнес
 

Чрез Fieldbus протоколи са реализирани 75% от новите мрежи за индустриална автоматизация през 2011 г., сочи изследване на IMS Research. Очаква се обаче този дял да падне до 69% през 2016 г. за сметка на Ethernet, чийто ръст ще стане значителен след 2016 г.
 
"Все повече доставчици на компоненти за индустриална автоматизация предлагат Ethernet комуникация на своите устройства. През 2012 г. редици компании представиха нови продукти с категорично ударение върху Ethernet. Това кара прозводителите на машини, както и крайните потребители, да заменят по-старите Fieldbus технологии.

Въпреки че Fieldbus решенията предлагат скорости на свързаност, които може да са достатъчни за определени приложения, те не предлагат унифициран мрежов подход, като Ethernet технологиите. Опростяването на мрежата може да намали разходите през интегрирана система, а това трудно може да бъде постигнато чрез Fieldbus", смята анализатор от IHS.

Перспективите пред Fieldbus са добри, тъй като броят на новите мрежи ще се увеличава с всяка година. В същото време обаче, делът на Ethernet ще става все по-висок, коментират експертите. Според IHS до 10-15 години индустриалният Ethernet ще стане доминиращата мрежова технология в индустриалната среда и почти всички компоненти стандартно ще предлагат Ethernet комуникация.

     
Източник: IMS Research; снимка: Fieldbus Foundation

Ключови думи: IMS   Fieldbus   Ethernet   контролери   протоколи   стандарти  

Област: Бизнес  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
IEC FOOD&Drinks
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Бизнес

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...