Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Honeywell отчете глобален растеж и укрепване на пазарните позиции

29.01.2013   |   Бизнес
 

Honeywell отчете по-високи приходи от очакваното за четвъртото тримесечие, както и за цялата финансова 2012 г., благодарение на бизнеса с решения за автоматизация и оборудване за енергийния сектор. Печалбата на американската компанията за последното тримесечие на миналата година е 251 млн. американски долара, а през 2012 г. печалбата се е покачила с 1% от 9,47 до 9,58 млрд. долара.

Бизнесът на Honeywell с химикали и оборудване, предназначено за производство на нефт и газ, отбелязва най-висок ръст в продажбите за тримесечието - 8%. Решенията за автоматизация и управление на процесите в производството също регистрират ръст - 3% за тримесечието и 2% за цялата година.

"Honeywell отбеляза нова чудесна година. На фона на слабата световна икономика успяхме да увеличим продажбите и приходите и да генерираме силен паричен поток. Представихме се по-добре от очакваното и в същото време продължихме да инвестираме в нови продукти и услуги, конкурентоспособност на разходите и укрепване на ключовите процеси. Ръстът в перспективни региони, високите ни позиции в успешни сектори, консервативното планиране и продължаващата еволюция на вътрешните процеси ще помогнат на Honeywell да увеличи продажбите, ръста и приходите през 2013 г., както и в дългосрочен план", коментира Дейв Коут, председател и главен изпълнителен директор на компанията.

     
Източник: Honeywell

Ключови думи: Honeywell   производство   промишлена автоматизация   химическа промишленост  

Област: Бизнес  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
IEC FOOD&Drinks
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Бизнес

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...