Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Siemens представи нови вентили с компенсация на налягане

13.11.2012   |   Технологии
 

Siemens лансира нови модели вентили с компенсация на налягане от гамата Acvatix, съобщиха от компанията.

"Новите модели създават обратно налягане в тялото на вентила и поради това изискват по-малко позициониращо усилие, за регулиране на потока.Това дава възможност да се използват и задвижки с по-ниско позициониращо усилие, което оказва положителен ефект върху тяхната цена. В сравнение с конвенционалните вентили, те  имат много по-високо налягане на затваряне и поради това позволяват високо работно диференциално налягане. В резултат на това те са особено подходящи за приложения като абонатни станции и системи, използващи пара. Вентилите с компенсация на налягане се предлагат в номиналните класове за налягане - PN 16 и PN 25 и са създадени за универсално приложение", заявиха от компанията.

"Както всички вентили от новото поколение Acvatix, така и новите  модели имат оптимизирана конструкция, която изисква по-малко материал за тялото на вентила. Редуцирани са не само  т.нар "мъртви зони" (причиняващи загуба на енергия), но и известните като "зони на  отклонение", които произвеждат шум, разпространяващ се в цялата тръбна мрежа. В резултат на развитието на продуктовата гама, новите вентили Acvatix осигуряват по-голяма енергийна ефективност и по-малко шум при работа. В същото време, те реализират до 30 процента по-висок номинален поток (Kvs) със същия присъединителен размер (DN)", допълниха от Siemens.

     
Източник: Siemens

Ключови думи: Siemens   Acvatix   вентили   налягане  

Област: Технологии  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Технологии

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесОбществени поръчки/ТърговеТехнологииПредстоящо
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...