Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Visual Components се присъедини към e-F@ctory алианса

15.05.2012   |   Бизнес
 

Финландският производител на софтуер за 3D симулация с индустриални приложения Visual Components се присъедини към Mitsubishi Electric e-F@ctory Alliance. Следствие на новото партньорство, всички роботи на Mitsubishi ще бъдат интегрирани към софтуера за симулация на автоматизирани процеси 3DRealize R.

"Програмата на Visual Components позволява на инженерите и проектантите да моделират, а след това да анимират, нови или обновени производствени процеси. Това им дава представа за спецификите на работните процеси, размерите и други параметри, които да бъдат взети предвид при осигуряването на безопасна експлоатация на движещи се компоненти, като роботи, транспортьори и опаковъчни машини.

При интегриране на роботите в производствени процеси, безопасността е от ключово значение. Роботите се движат по-бързо от хората и могат да имат много широк обхват на движение, което е трудно да се предскаже от човешка гледна точка. Поради тази причина е важно  необходимото пространство и движенията им да се моделират, преди инсталацията на роботите", заявиха от Mitsubishi .
 
Това, с което 3DRealize R се отличава от конкурентите си, е качеството на симулацията и лесния начин за преглед и манипулации. Софтуерът дава възможност за бързо създаване на изцяло интерактивна,  триизмерна анимация в PDF.

3D PDF файла идва със специални инструменти за контрол на позицията за преглед, цветовете и движенията, но в същото време може да бъде отворен и с обикновен PDF четец.

Освен роботите на Mitsubishi, в библиотеките са включени машини, корпуси, компоненти, конвейери и защити, които правят лесно създаването на продуктова линия в софтуера. Възможно е и импортирането на собствени CAD файлове в допълнение на вече съществуващите.

Новата библиотека с роботи вече е достъпна в сайта на Visual Components.

     
Източник: Mitsubishi Electric

Ключови думи: Mitsubishi   Visual Components   3DRealize R   софтуер за автоматизация   роботи  

Област: Бизнес  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
IEC FOOD&Drinks
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Бизнес

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...