Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

АВВ обяви придобиването на Thomas&Betts за GO 3,9 млрд.

31.01.2012   |   Бизнес
 
Водещият швейцарски концерн за енергетика и автоматизация АВВ и американската корпорация Thomas&Betts, лидер на пазара за продукти НН в Северна Америка, обявиха, че бордовете на директорите на двете компании са постигнали споразумение, според което АВВ ще придобие Thomas&Betts за приблизително за GO3,9 млрд. (GO72 за акция в брой).
Новият собственик ще получи достъп до мрежата от над 6000 дистрибутори и търговци на едро в Северна Америка.
Придобиването ще удвои пазара на нисковолтовите продукти на АВВ приблизително до GO24 млрд. и ще позволи разпространението на продуктите на Thomas&Betts в глобалната мрежа. Основният бизнес на компанията е производството на нисковолтови и ултра нисковолтови електрически продукти, като съединители, изолационни тръби и фитинги, както и продукти за окабеляване за строителството, промишлените и комуналните услуги. Те са подходящо допълнение към предлаганите от ABB нисковолтови продукти, като прекъсвачи и превключватели.
Преимущество е и водещият логистичен модел на Thomas&Betts, с дистрибуторска мрежа, която позволява лесно, единично фактуриране и бърза доставка на цялата продуктова гама. Thomas&Betts се занимава с доставката на кули за елекропренос, както и с производството на отопленителни, вентилационни и климатични компоненти. И двете направления са нови за ABB, но са свързани с основните й - енергетика и автоматизацията.
„Заради това, че продуктите ни са допълващи се, ние ще излезем на пазара с една от най-всеобхватните оферти в тази индустрия. Това създава стабилни възможности за израстване и за двете компании ABB и Thomas&Betts, и предоставя на клиентите и дистрибуторите едновременен достъп до една от най-широките гами продукти на нисковолтови продукти”, смята изпълнителният директор на АВВ Джо Хоган.
     
Източник: ABB

Ключови думи: ABB   Thomas&Betts   енергетика   автоматизация   ниско напрежение  

Област: бизнес  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Бизнес

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...