Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Загорка стартира изграждането на зелен склад за готова продукция

24.01.2012   |   Проекти
 

На 22 ноември т. г. с официална церемония започна изграждането на нов склад за готова продукция в Пивоварна Загорка в Стара Загора. Кметът на общината Живко Тодоров, заедно с ръководството на компанията в лицето на изпълнителния директор Рууд ван ден Ейнден, и Невен Маджаров, мениджър управление на доставките, дадоха началото на строителните дейности по склада. Сред гостите на събитието бяха председателят на общинската комисия Емил Христов и проектантът на сградата Андреа Момерин.

Площта на новия склад за готова продукция е близо 3 000 кв. м, като стойността на инвестицията възлиза на над 2 млн. лева. Очаква се изграждането на новия склад и въвеждането му в експлоатация да се случи през април 2012.

„В началото на т. г. Загорка стартира дългосрочен проект за оптимизиране на складовите пространства и логистичните процеси на територията на пивоварната, който се осъществява на два етапа”, споделят от Загорка. „В рамките на проекта се предвижда да бъде разширена складовата база за съхранение на готова продукция и амбалаж. Напълно в духа на амбицията на компанията да бъде зелен пивовар, бъдещата сграда ще бъде сертифицирана по BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) – световно признат метод за оценяване на екологичните показатели на сгради от всякакъв тип. Това ще бъде първата сграда, проектирана и изградена по метода BREEAM, сред всички пивоварни компании на Хайнекен по света, както и сред първите подобни сгради в България”, разказват от компанията.

Консултант по проекта е г-н Андреа Момерин, който е сред четиримата сертифицирани оценители по BREEAM в България и партньор на BREEAM International.
От производителя на пиво разказват, че някои от иновативните зелени характеристики на новото съоръжение ще бъдат:
- поддържане на изискуемата температура в складовата част без охладителна и отоплителна система, посредством по-добра изолация, бързи врати, естествена вентилация и принудителна циркулация на въздуха;
- максимално използване на естествената дневна разсеяна светлина с цел намаляване консумацията на електричество за осветление чрез използването на LED технология и иновативната система Solar Tube;
- система за събиране и използване на дъждовната вода с цел намаляване използването на питейна вода.

В склада за готова продукция се предвижда също така да бъде изградена и BMS система.
„Строителните дейности по закрития склад са вторият етап от проекта за оптимизиране на складовата база и логистичните процеси в пивоварната”, информират от Загорка. „В момента се приключва изграждането на започнатата през август открита складова площадка и предстои нейното пускане в експлоатация. Новите съоръжения в старозагорската пивоварна са част от плановете на компанията за реализиране на платформата за устойчиво развитие „Създаваме по-добро бъдеще” и ще бъдат напълно съобразени с актуалните зелени технологии и изисквания. Всички тези инициативи затвърждават позицията на Загорка като най-модернизираната и иновативна пивоварна в страната ни”, категорични са от компанията.

     
Източник: сп. ТД Инсталации

Област: бизнес  

SAT

Подобни статии

Atics

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec

Последно от Проекти

  БизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиТехнологииЕкспертноОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...