Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Семинар на Siemens и КИИП София-град

10.02.2012   |   Събития
 

На 26 януари т. г. Siemens и КИИП Регионална колегия София-град, секция „ Електротехника, автоматика и съобщителна техника” организираха семинар на тема “Представяне на решения за електроразпределение, пожароизвестяване и BMS системи за сградна автоматизация”. Събитието се състоя в столичния Парк Хотел Витоша в присъствието на близо 200 проектанти от София.

В първата част на семинара Красимир Кръстев, мениджър продукти Системи за сигурност и безопасност на Направление Сградни Технологии в Siemens представи системата за пожароизвестяване Cerberus PRO. Разгледани бяха мрежовата топология, техническите параметри и възможните приложения. Специално внимание бе отделено и на новата ASA технология, внедрена в пожароизвестителите от серията. "Патентовата технология поставя нови стандарти при откриването на пожар и устойчивост на измамни явления, и предлага индивидуална настройка, в зависимост от приложението. По този начин един и същ ASA - пожароизвестител може да се използва както в чисти и умерени среди (информационни центрове, болници, офиси, хотели, училища ), така и в агресивни среди (кухни, индустриални обекти и др.). Специалните детектори - аспирационни, линейни, безжични, както и детектори за взривоопасни зони допълват портфолиото на Cerberus Pro. Гамата системи за безопасност, предлагани от Siemens включва още СС62Р и FC72x системите за откриване на опасни концентрации на CO в тунели, гаражи и закрити паркинги, като новата ASA технология прави възможно използването на Cerberus PRO и като такава система”, заяви лекторът.

BMS система за сградна автоматизация Siemens DesiGO
В следващия лекционен модул Пламен Павлов, мениджър продукти Системи за сградна автоматизация, Направление Сградни технологии, запозна присъстващите с новата версия на BMS системата на Siemens - DESIGO V4. Той акцентира върху архитектурата и обхвата на системата, новите продукти и функционалности включени в нея, видовете полево оборудване, възможностите за зоново стайно управление и др. Като основни предимства бяха посочени универсалният стандартизиран протокол за комуникация по BACNet съгласно ЕN ISO 16484-5, ANSI и ASHRAE, намаляването на разходите за поддръжка и мониторинг на инсталациите, иновативни и тествани ОВК приложения, приложения за постигане  на висока енергийната ефективност, високотехнологични контролери с компактен и модулен дизайн както и модерната мениджмънт станция за визуализация – DESIGO INSIGHT.

Нисковолтова апаратура за защита и контрол
Пълното портфолио за защита и контрол на мрежи ниско напрежение бе презентирано от Виктор Митрев, мениджър продажби Индустриална автоматизация. Представени бяха различни видове електроразпределителни табла – от най-малкия размер апартаментни табла Simbox до индустриалната гама Alpha до 1250А и типово тествани табла Sivacon S4/S8 (4000А/7000А). Внимание бе обърнато и на електроинсталационната техника за защита и контрол, в това число миниатюрни прекъсвачи, ДТЗ, разединители и стопяеми предпазители, както и на фамилията Sentron прекъсвачи лят корпус и въздушни прекъсвачи. Показани бяха и съвременни решения за енергиен мониторинг, базирани на софтуера Sentron Powermanager и мултифункционални мрежови анализатори Sentron PAC.

Софтуери за проектиране
Присъстващите проектанти се запознаха и със софтуерите за проeктиране и оразмеряване на електроразпределителни системи ниско напрежение от серията Simaris Design. "Софтуерите от фамилията Simaris предоставят ефективна помощ при изчисляването на електрическата разпределителна система и при определянето на оборудването и разпределителните табла. Характеризират се с интуитивно и лесно използване с ясна проектна документация, както и висока степен на надеждност на проекта и гъвкавост при процеса на внедряване", заяви лекторът Антон Наумов, инженер продажби Сектор Индустрия. Представено бе и online приложение за генериране на CAx бази данни, които могат лесно да бъдат интегрирани в различни инженерингови софтуери като AutoCAD и Eplan.

Комплектна разпределителна уредба тип 8DJH
В последната част от семинарната програма Цветелина Ангелова и Деян Василев представиха комплектнa разпределителнa уредбa за вторично разпределение тип 8DJH, както и софтуер за проектирането й. „8DJH позволява напълно свободно конфигуриране на всякакви схеми, свободно разширяеми както с единични панели, така и с блокове. Комутиращите елементи са с различни защити, зависещи от спецификата на извода. КРУ дава възможност за бързо и лесно инсталиране на шинната система, не изисква поддръжка и е климатично независимa”, заяви г-жа Ангелова.

     
Източник: Инженеринг ревю; снимка: Сименс

Ключови думи: Сименс   Siemens   електроразпределение   пожароизвестяване   сградна автоматизация   КИИП   семинар   електроапаратура   BMS  

Област: бизнес  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Събития

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесТехнологииПредстоящоОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...