Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

ТУ – Варна подобрява обучението в областта на индустриалната автоматизация с нов софтуер

10.07.2024   |   Начало»Новини
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Технически университет – Варна получи дарение от индустриални електронни модули и лицензиран софтуер на стойност 40 545 лв. С помощта на дарението висшето училище ще оптимизира и улесни процеса на обучение на студентите в областта на автоматизацията и дигиталните технологии.

Официалното предаване на дарението се състоя на специална церемония на 8 юли 2024 г. в ТУ – Варна с участието на проф. д-р Драгомир Пламенов, ректор на ТУ – Варна, и доц. д-р инж. Никола Николов, ръководител на катедра "Автоматизация на производството" и представители на фирмата дарител.

Дареният модерен софтуер за програмиране е стъпка към по-съвременното обучение на студентите в съвместната магистърска програма на ТУ – Варна и Siemens България, коментира инж. Теодор Маринов, ръководител на направление "Дигитални индустрии" в компанията. "Дарението е част от голямата програма на Siemens България, свързана със създаването на лабораторията в университета, на програмите за стажове и стипендианти. Програмите работят и в рамките на две години имаме привлечени трима стипендианти от университета", заяви още инж. Маринов.

Съвместната магистърска програма между ТУ – Варна и Siemens България е създадена през 2006 г. и предоставя специализирани знания и практически умения в областта на индустриалната автоматизация и дигитализацията. Програмата включва реални проекти и стажове, което подпомага практическото приложение на теоретичните знания, посочват от висшето учебно заведение.

     
Източник: ТУ – Варна

Ключови думи: Технически университет Варна   индустриална автоматизация   образование  

Област: Автоматизация  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
Маштех 2024
Последно от Новини

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиКариериБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книги
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...