Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Покана към МСП и стартъпи от Южна Европа да предлагат устойчиви решения на deep tech предизвикателства

21.05.2024   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

В решаването на 13 технологични предизвикателства в сферата на дълбоките технологии имат възможност да се включат малки и средни предприятия, стартъпи и скейлъп компании от региона на Южна Европа в рамките на втората отворена покана по проекта South European Entrepreneurship Engine (South3E).

 

Инициативата е насочена към фирми от България, Хърватия, Гърция, Италия, Малта, Португалия, Кипър, Румъния, Словения, Испания, Албания, Босна и Херцеговина, Черна гора, Северна Македония, Сърбия и Турция.

 

По линия на програмата за технологично коопериране компаниите ще получат шанса активно да си партнират с европейски и международни корпорации и публични организации в разрешаването на поставените технически казуси.

 

В какви технологични сфери са казусите

 

Актуалната покана е по направление S3E Reverse, чиято цел е да подпомогне пазарната реализация на МСП и стартъп предприятия чрез паневропейска брокерска инициатива.

 

Платформата ще осигури на кандидатите възможности за комуникация и сътрудничество с различни частни и обществени организации, които предварително са заявили и описали в какви предизвикателства биха искали да си партнират с иновативни компании от сегмента на дълбоките технологии.

 

Задължително условие към желаещите да вземат участие предприятия е да предлагат решения, които адресират поне една от целите за устойчиво развитие на ООН (SDGs).

 

Сред областите на интерес са:

 

 • Изкуствен интелект;
 • Роботика;
 • Цифровизация;
 • Данни;
 • Здравеопазване;
 • Околна среда и т. н.

Пълният списък с поставените предизвикателства и повече детайли за тях можете да намерите тук, като той се очаква да бъде обновяван на месечна база.

 

 

Възможности и условия за кандидатстване

 

Одобрените кандидати ще могат да се възползват от:

 

 • Достъп до мрежа от големи корпорации;
 • Опит в разработването на стратегически проекти за справяне с конкретни предизвикателства;
 • Достъп до менторство, нетуъркинг и посреднически дейности;
 • Възможности за пряко възлагане на поръчки за иновативни решения, създаване на нови съвместни предприятия, установяване на сътрудничества в областта на научните изследвания и др.

Участниците в инициативата имат право да кандидатстват поотделно за повече от един казус, а мрежата от организации възложители ще селектира решенията с най-висока степен на технологично зрялост и приложимост в конкретния сценарий. Кандидатурите ще се разглеждат по реда на тяхното подаване, като е възможно за разрешаване на конкретно предизвикателство да бъдат избрани повече на брой компании, уточняват от South3E.

 

Крайният срок за попълване на заявления за участие в отворената покана е 30 октомври 2024 г. Формата за кандидатстване и допълнителна информация ще откриете на сайта на инициативата.

     
Източник: EU Funds; снимки: EU Funds, Dreamstime

Ключови думи: South European Entrepreneurship Engine   South3E   S3E Reverse   deep tech   дълбоки технологии   изкуствен интелект   AI   цифровизация   роботика   данни  

Област: Автоматизация  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книгиКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...