Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Phoenix Contact и Festo обявиха стратегическо партньорство за разработката на нова генерация интелигентни устройства

23.04.2024   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

В първия ден на Хановерския панаир (вчера, 22 април) Phoenix Contact и Festo обявиха, че влизат в стратегическо партньорство с цел разработката на интелигентни устройства от ново поколение.

 

Колаборацията между двете утвърдени немски компании акцентира върху отворената екосистема за автоматизация на Phoenix Contact – PLCnext Technology. Festo ще използва платформата като основа за нова продуктова фамилия, която се очаква да бъде лансирана на пазара до края на настоящата година.

 

"Партньорството ще съчетае иновативните предимства на двата бранда и ще отведе индустриалната автоматизация на изцяло ново ниво. Интегрирането на PLCnext Technology разкрива широк кръг от възможности за Festo и клиентите на компанията.

 

Това сътрудничество е важна стъпка за бъдещето на сектора. Новаторското и отворено мислене и комбинирането на доказана експертиза очертават пътя на иновативните решения и изграждат по-устойчив свят", коментират от Phoenix Contact, чийто официален представител в България е фирма ВиВ Изоматик.

 

Преимуществата на партньорската концепция

 

Екосистемата PLCnext Technology е базирана на отворена архитектура, която позволява гъвкавата разработка на индивидуални решения и безпроблемното интегриране на съществуващи системи, допълват от компанията.

 

Сред предимствата на една подобна партньорска концепция е и технологичната синергия, базирана на комбинацията от експертното ноу-хау на две водещи в бранша компании. Тя ще позволи най-ефективното преодоляване на множество бъдещи технологични предизвикателства, например в сферата на киберсигурността, убедени са от Phoenix Contact.

 

Основен фокус на съвместните решения ще бъдат Industry 4.0 приложенията, а ключова цел на партньорския консорциум е чрез отворен подход към автоматизацията да отговори на новите изисквания в индустрията, възникващи вследствие на конвергенцията между IT и OT технологиите.

 

 

Ролята на отворените платформи

 

"В динамично изменящия се съвременен свят е все по-важно да се сключват целенасочени партньорства и да се влагат съвместни усилия в създаването на рамка за технологичните платформи с отворен код. Днес можем лесно да забележим промяната на технологичната парадигма.

 

Заедно с Festo ще продължим да работим по създаването на иновативни решения за потребителите – устойчивите иновации могат да бъдат постигнати само чрез тясно сътрудничество", подчертава главният изпълнителен директор на Phoenix Contact Франк Щюренберг.

 

"Отвореният код на PLCnext Technology дава шанс на много доставчици да разширят предлагането си с гъвкави, безопасни и усъвършенствани решения за автоматизация. Технологичното партньорство с Festo e крайъгълен камък за цялата индустрия. Колкото повече партньори се включат в дадена отворена екосистема, толкова по-ценна става тя за всеки отделен участник", обобщава Улрих Лайдекер, главен оперативен директор на Phoenix Contact.

 

     
Източник: Phoenix Contact; снимки: Phoenix Contact, Festo

Ключови думи: Phoenix Contact   Festo   автоматизация   индустриална автоматизация   PLCnext   PLCnext Technology   интелигентни устройства  

Област: Автоматизация  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книгиКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...