Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Фирмена публикация

Автоматизацията се превръща във фундаментална и неизбежна задача, а ЛогиСофт е лидер при цялостните решения в сегмента

 

Томас Вестерхофен, директор "Продажби и маркетинг" в ЛогиСофт, пред Automation-Bulgaria.com

 

Пътят Ви в компанията стартира в ключов момент – ЛогиСофт наскоро спечели престижната Награда на германската икономика за 2023 г. и беше номинирана за пазарно лидерство от Фондация "Приложни изследвания и комуникации". С какви амбиции поехте поста?

 

Неслучайно се присъединих към компанията именно в момента на нейната трансформация. ЛогиСофт има впечатляващ опит от над 27 години в индустриалната автоматизация за различни сектори – от производството на кафе и шоколадови изделия до фармацевтичната и керамичната промишленост.

 

По време на пандемията компанията започна да преориентира бизнес модела си, за да се фокусира на 100% върху собствени продукти и услуги, както и върху иновативни конвейерни решения за електронната търговия и куриерския бизнес.

 

Точно тогава осъзнах, че с опита си мога да допринеса за още по-мащабния пазарен ръст и още по-ползотворното иновационно развитие на ЛогиСофт. Плановете ни за бъдещето са амбициозни, не само на ниво продажби и маркетинг, но и като цяло.

 

Как обединявате в успешна формула досегашния си опит и ценностите на един семеен бизнес, който прерасна във водеща компания – доставчик за интралогистиката и е-търговията в България и Европа?

 

Имах шанса да науча много на предишните си позиции в малки и бързо разрастващи се фирми. Общото между тях беше необходимостта от дръзка визия и увереност в уменията, както и от реална представа за това какви са собствените ти ограничения.

 

Бизнесът се прави от хората. Ако се обградиш с позитивни и мотивирани хора, постиженията не закъсняват. Ето защо съм абсолютно уверен в бъдещите успехи на ЛогиСофт. В един такъв семеен бизнес личността идва преди длъжността, независимо дали става въпрос за служител, клиент, партньор или подизпълнител.

 

Когато нагласата ти е да поставяш хората на първо място и комбинираш това с висококвалифициран екип от специалисти в сферата на автоматизацията, както и с ясно фокусирани цели – получаваш успешната формула за устойчива трансформация на бизнеса.

 

Какво Ви мотивира да се насочите към тези сектори и как променя облика им автоматизацията? Какъв е пътят пред ЛогиСофт от тук нататък?

 

Преходът към електронната търговия и куриерските услуги беше естествен процес. Разработваните от нас модули и системи перфектно отговарят на клиентските потребности в тези сегменти.

 

Очакваме секторът още повече да се разширява през следващите години с продължаващия бум на е-магазините. Все повече хора пазаруват в интернет и очакват пратките си незабавно. Търсенето расте главоломно, а онлайн търговците и куриерските фирми трябва да са подготвени.

 

 

Единственият път напред е автоматизацията. Тя позволява по-голяма автономност на процесите, по-конкурентни цени и по-кратки срокове на доставка. Това означава не само по-големи печалби за компаниите в бранша, но и по-добро потребителско преживяване.

 

Така автоматизацията се превръща във фундаментална и неизбежна задача, а ЛогиСофт си поставя за цел в бъдеще още по-категорично да защитава позицията си на лидер при доставките на решения в сегмента за региона на Югоизточна Европа.

 

Кои конкурентни предимства на компанията използвате като основни стълбове в стратегията за по-нататъшно бизнес развитие?

 

ЛогиСофт има множество силни страни, които я отличават от останалите доставчици за интралогистиката. На първо място, компанията ни изпълнява проекти от А до Я – от концептуализиране, проектиране, софтуерно обезпечаване и дизайн на електрическите и механичните системи, през инженеринг и внедряване, до непрекъснатото последващо обслужване и поддръжка. Ето защо решенията ни са с марка "100% създадено от ЛогиСофт".

 

Ключовите ни предимства са в разработката на електрозадвижвания и индустриален софтуер, като през последните години се специализирахме и в хардуерната и механичната част, за да обхванем всички аспекти на процеса.

 

Решенията ни са модулни, а отделните компоненти не са обвързани със задължителния избор на конкретен доставчик. Така имаме свободата да предлагаме онова, което е най-подходящо за конкретния клиент. Винаги подбираме най-добрите към момента предложения на водещите производители в отделните продуктови сегменти.

 

 

 

 

ЛогиСофт
Ул. "Проф. д-р Димитър Добрев" 8а

1700 София, България
https://logisoft.bg
logisoft@logisoft.bg
+359(2) 847 62 44

 

     
Източник: ЛогиСофт

Ключови думи: ЛогиСофт   LogiSoft   Томас Вестерхофен   автоматизация   интралогистика   електронна търговия   куриерски бизнес  

Област: Автоматизация  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
е-книга Дигитални производствени иновации, март 2024
Последно от Фирмена публикация

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книгиКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...