Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Фесто Производство откри нов офис с две модерни лаборатории в Габрово

13.02.2024   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

На 7 февруари т. г. Фесто Производство официално откри своя нов офис в Габрово, в който са обособени и две високотехнологични лаборатории за функционални и комуникационни тестове на решенията от каталога на компанията, както и за разработка на хардуер.

На събитието присъстваха представители на екипа на Festo от Германия и България, партньори и клиенти на компанията, както и множество гости от страна на местната власт, образователните институции, бизнеса и браншови организации.

 

Стратегическа инвестиция

 

Новият офис на Фесто Производство е ситуиран на 325 кв. м в модерна сграда в центъра на града, изградена с първата инвестиция от клас А в Габрово. Капиталовложението в него възлиза на обща стойност от над 220 хил. лв. От компанията планират още в рамките на настоящата година да удвоят площта на звеното, както и да увеличат броя на заетите в него специалисти.

 

С тази стратегическа мярка Festo България допринася за изграждането на най-големия технологичен хъб извън Германия на международния концерн, който през 2025 г. предстои да отбележи 100-годишния си юбилей, информират от компанията.

 

Екипът в Габрово, който беше присъединен към ТИЦ преди две години с цел разширяване на компетентностите на Festo в страната, включва 14 висококвалифицирани служители, които работят в ключови направления, като развой на софтуер и хардуер , както и създаване на решения за автоматизирани тестове на сервозадвижвания и на комуникацията между тях и останалите компоненти в интегрираните системи за автоматизация на компанията.

 

Важна стъпка за региона и страната

 

На официалната церемония по повод откриването на новия офис от Фесто Производство подчертаха, че с реализираните инвестиции в областта на автоматизиращата техника, индустриалния инженеринг и разработката на иновативни решения Festo допринася за привличане и задържане на професионалисти и млади таланти, както и за утвърждаване на региона и страната като технологична инвестиционна дестинация.

 

По време на събитието стана ясно още, че предстои откриването на лаборатория по автоматизация в Технически университет – Габрово, която е оборудвана с иновативни установки, изградени изцяло с компоненти на Festo. Проектът на стойност над 20 хил. лева включва внедряването в съоръжението на системи, симулиращи функцията на автоматизирана производствена линия.

 

 

Д-р Волфганг Шперлинг, ръководител на дивизията за електрическа автоматизация в немската компания, заяви, че Festo ще продължи да бъде надежден партньор и новатор в областта на автоматизацията и техническото образование. По думите му, машините ще стават все по-интелигентни, а хората ще се адаптират към новото знание през целия си живот.

 

От производството към високите технологии

 

Управителят на Festo в България Калин Добрев насочи вниманието на гостите към протичащата към момента фирмена трансформация от производствена към high-tech компания. Той отбеляза, че Festo се развива динамично в България от изработката на първия детайл с бранда в страната ни през 1990 г. до днес, когато местното подразделение разполага с две производствени бази в София и Смолян, а Техническият инженерен център се простира в цели три локации – две в столицата и една в Габрово.

 

Визията за паралелно продуктово и технологично развитие, ръстът на екипа на инженерния център като брой на специалистите и като нови компетентности, както и превръщането на звеното във водещ хъб за сътрудничество в областта на софтуера, електрониката и електрическите задвижвания на глобално и локално ниво пък бяха сред основните акценти в презентацията на Кристиян Дилов, ръководител на ТИЦ на Festo в България.

 

Лидерът на екипа в Габрово Красимир Гичев запозна гостите на откриването с дейността на звеното в областта на индустриалната автоматизация. Той добави, че Festo променя средата, като реализира редица инициативи с добавена стойност за хората, общността и природата и изрази увереност, че и други водещи компании ще последват примера на концерна и ще инвестират в Габрово, за да го утвърдят като високотехнологичен регионален център.

 

     
Източник: Festo България

Ключови думи: Festo   Festo България   Фесто Производство   Габрово   офис   технически инженерен център   ТИЦ   автоматизация  

Област: Автоматизация  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книгиКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...