Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Индустриалните решения за машинно зрение Matrix Vision вече се предлагат под бранда Balluff

09.01.2024   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

В края на миналата година приключи ребрандирането на немския производител на индустриални системи за машинно зрение Matrix Vision, който стана част от Balluff Group през 2017 г. Така решенията на компанията вече се предлагат като част от портфолиото на Balluff под бранда Balluff MV.

Смяната на идентичността на марката включва минимални промени по логото, дизайна и цветовата схема на продуктите, но функционалните и техническите им характеристики остават същите, съобщават от Balluff. Съществуващата технологична база на германската фирма в гр. Опенвайлер ще продължи да функционира в структурата на групата като център за компетентност в областта на обработката на изображения.

 

Обширно портфолио от решения

 

Гамата на Matrix Vision включва индустриални камери и сензори за визуална инспекция, платформи за триизмерно машинно зрение за стационарни и мобилни приложения, модулни камери за интегриране в различни промишлени системи, интелигентни решения за компютърно зрение със софтуера Smart Vision, разнообразни приложни интерфейси за управление на заснемането и на хардуерните компоненти, системи за разчитане на баркодове, декодиране и оптична идентификация, високопроизводителна оптика (включително лещи и филтри), осветление за платформи за машинно зрение и др.

 

Сред ключовите приложения на тези решения са широка гама от индустрии, включително автомобилостроене, интралогистика, опаковъчен сектор, хранително-вкусова, бутилираща, фармацевтична и козметична промишленост, транспорт, метрология, електронно производство, биотехнологии и др.

 

Продуктите от каталога на основаната през 1986 г. Matrix Vision вечe могат да бъдат намерени на официалната страница на Balluff в интернет, където от октомври месец насам препраща и досегашният уебсайт на немската фирма, който повече няма да функционира самостоятелно.

 

Целта на ребрандирането

 

"Сега предлагаме цялото си портфолио от системи за машинно зрение – от стандартни индустриални камери до модули за вграждане и софтуер за обработка на изображения – под един общ бранд. Целта на компанията ни, като доказан експерт в автоматизацията и сензорните технологии, е допълнително да разшири и утвърди богатата си гама от решения и услуги в сегмента в глобален план.

 

Системите на Matrix Vision ще запазят високото си качество и функционалност, като гарантираме и по-нататъшната им съвместимост с други продукти в сегмента", уточнява Райнер Грундман, ръководител на дивизията за управление на проекти в Balluff, който е отговорник за процеса по ребрандиране.

 

Той допълва, че фирменият софтуер за конфигуриране и управление на камери за визуална инспекция ще може да бъде използван както с досегашните модели под бранда Matrix Vision, така и с новите версии на устройствата, носещи логото на Balluff.

 

 

Унифициране на дизайна

 

Що се отнася до конкретния продуктов дизайн, всички компоненти на системите за машинно зрение от досегашния каталог на Matrix Vision вече ще се предлагат на пазара с отличителния за Balluff черен корпус с бяло лого, изписващо наименованието на марката.

 

Като единствен производител на цялата продуктова програма на придобитата компания, Balluff интегрира всички модели от номенклатурата й в глобалната си мрежа за дистрибуция и в електронния си магазин, като за целта унифицира наименованията им със собствената си система за проследяване и идентификация.

 

     
Източник: Белопитов

Ключови думи: Белопитов   Balluff   Matrix Vision   машинно зрение   визуална инспекция   индустриални камери   сензори за машинно зрение  

Област: Автоматизация  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
Маштех 2024
Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиКариериБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книги
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...