Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Hannover Messe организира международна конференция за AI технологиите в индустрията през януари

21.11.2023   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

На 24 януари 2024 г. в изложбения и конгресен център на Хановерския панаир ще се проведе специализиран форум на тема "Изкуствен интелект в индустрията". Международната конференция ще събере експерти от цял свят, които ще дискутират някои от водещите теми и проблеми във връзка с все по-широкото навлизане на AI технологиите в промишлената реалност.

 

Програмата на еднодневното събитие ще бъде разделена на три основни модула – "Бизнес", "Технологии" и "Примери от практиката". Изтъкнати професионални и академични авторитети ще коментират ролята на изкуствения интелект в производството на компоненти за роботи и инструменти, в машиностроенето, конструирането и др.

 

В рамките на детайлни лекции и презентации редица доказани специалисти в областта, включително представители на водещи глобални компании в сегмента на индустриалната автоматизация, ще очертаят тенденциите и перспективите пред изкуствения интелект в производството, както и възможностите и предизвикателствата във връзка с внедряването и използването на AI базирани платформи.

 

Основна цел на форума е да създаде платформа за широк обмен на идеи и ноу-хау, споделяне на успешни практики и ключови иновации в тази сфера, подчертават организаторите.

 

ИИ като база за нови бизнес модели и приложения

 

"За редица компании изкуственият интелект в индустрията означава нови бизнес модели, нови технологии, процеси и приложения. Такъв е случаят и при големите езикови модели, като ChatGPT – една от най-обсъжданите теми през последните месеци. Убедени сме обаче, че AI платформите в промишления сектор са много повече от езиков модел със специални функции и изисквания.

 

 

Браншът непрекъснато пита и се интересува – какво се случва в другите компании, какви са успешните примери от бизнеса, как се внедряват обучени модели, кой всъщност е отговорен за пропуснатите ползи и печалби от машините (т. нар. MLOP)… Присъединете се към събитието, което ще дефинира посоката на бъдещето развитие на изкуствения интелект в индустрията, за да разберете", призовават организаторите на конференцията.

 

Водещи теми

 

Сред основните дискусионни теми в програмата на форума ще бъдат:

 

 • Могат ли машините да конструират машини;
 • Патенти за AI – какво е възможно и какво е разумно;
 • Големите езикови модели;
 • Синтетичните данни;
 • Продължаващото обучение в областта;
 • Генеративният изкуствен интелект в индустрията;
 • Бъдещето на инженерите;
 • Защо AI е немислим без отворен код;
 • Изкуственият интелект и автоматизацията;
 • Автоматизираното машинно самообучение;
 • Ориентираните към данните подходи и др.

Повече за събитието ще научите тук.

     
Източник: Hannover Messe

Ключови думи: Хановерски панаир   Hannover Messe   изкуствен интелект   индустрия   производство   големи езикови модели  

Област: Автоматизация  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
е-книга Дигитални производствени иновации, март 2024
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книгиКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...