Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Млекопреработвателно предприятие в община Лозница изпълнява проект за автоматизация и модернизация с евросредства

24.10.2023   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Млекопреработвателната компания Еделвайс – 77, чието производство е базирано в с. Сейдол, община Лозница, планира мащабна модернизация на технологичните си процеси и оборудване.

 

Предприятието изпълнява проект за внедряване на нови модерни решения и средства за автоматизация в производството на млечни продукти, финансиран по линия на подмярка 4.2 "Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти" от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. Това съобщават от Областен информационен център – Разград, цитирани от Единния информационен портал на европейските структурни и инвестиционни фондове.

 

Основни дейности

 

Дейностите по проекта, които се очаква да бъдат завършени до 2025 г., включват изграждане на автоматизирана производствена линия за кашкавал, чечил и моцарела, закупуване на високоефективно и автоматизирано технологично оборудване и съоръжения, внедряване на автоматизирани и енергийно ефективни решения и изграждане на цех за кашкавал и пречиствателно съоръжение.

 

Общият бюджет, с който разполага мандрата, е над 3,8 млн. лева, от които повече от 1,9 млн. лв. са осигурени като безвъзмездна финансова помощ. Част от основните цели на реализацията са:

 

  • Внедряване на нови производствени мощности, продукти, процеси и технологии;
  • Подобряване на сътрудничеството с производителите на суровини;
  • Опазване на околната среда;
  • Повишаване на енергийната ефективност в предприятието чрез нови технологични решения;
  • Подобряване на качеството и безопасността на храните;
  • Създаване на безопасни и хигиенни условия на производство и труд.

Повече за компанията

 

Дружеството е създадено през 2007 г. с основна дейност производство на саламурено сирене от краве мляко в разфасовки от 0,200 до 15 кг. "Фирмата ни разполага с богата производствена база, отговаряща на установената нормативна уредба. Работим с мляко, отговарящо на изискванията за износ в ЕС. Мандрата ни е разположена в китна гориста местност, предполагаща екологично чисти природни продукти", коментират от компанията.

 

"Разполагаме със собствена мандра, където произвеждаме всички наши млечни продукти от 100% българско кисело мляко, добивано от домашни крави в с. Сейдол. Притежаваме и складова база, която отговаря на всички европейски стандарти. Благодарение на отличното качество на нашата продукция, тя се продава успешно в цялата страна", обобщават от Еделвайс – 77. Предприятието предлага износ и за страните от Европейския съюз, както и за Русия.

 

     
Източник: ОИЦ Разград

Ключови думи: Еделвайс – 77   автоматизация   модернизация   мандра   млекопреработка   европейски проекти  

Област: Автоматизация  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
е-книга Дигитални производствени иновации, март 2024
Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книгиКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...