Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Близо половин милион евро награден фонд за иновации в изкуствения интелект обявиха в Мадрид

14.08.2023   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

От градската управа в Мадрид дават старт на нов конкурс за технологични иновации в областта на изкуствения интелект, съобщиха от информационния портал на ЕС за интелигентни градски проекти, новаторски и устойчиви инициативи TheMayor.EU.

 

Надпреварата ще отличи 12 победители – индивидуални участници или екипи, чиито идейни проекти ще бъдат финансирани с по 40 хил. евро всеки. Наградите под надслов "Изкуствен интелект и усъвършенствани технологии" целят да насърчат иновационния климат в испанската столица.

 

Тематични области и категории

 

Отличията ще се връчват за продукти, цялостни приложения и успешни реализации в някои от най-бързо набиращите скорост сегменти на дигитализацията – AI базирани платформи, инструменти за управление на големи обеми данни (Big Data), решения за метавселената, блокчейн технологии, дигитални близнаци и др.

 

Призовете ще бъдат разпределени в 12 тематични категории, които обхващат дейността на голям процент от местните и европейски стартъпи, предприемачи и малки и средни предприятия, които се фокусират върху разработката на жизнеспособни решения за бъдещето на града и на света.

 

"Стараем се да включим максимално голям брой аспекти от съвременното градско развитие и да отдадем значимото на компаниите и иноваторите в сегмента на изкуствения интелект, които усилено работят в тези сфери", разказват от градската управа.

 

Сред категориите са:

 

  • Устойчивост;
  • Рециклиране;
  • Прогнозна поддръжка;
  • Интелигентни приложения;
  • Градски информационни системи;
  • Ранна идентификация на заплахи;
  • Киберсигурност;
  • Обработка на сателитни изображения;
  • Дигитални близнаци и др.

 

Критерии за оценка

 

Организатор на конкурса е отделът за иновации и предприемачество към общинския съвет на Мадрид, който се надява да превърне испанската столица в еталон за технологични иновации и модел за подражание на други европейски и глобални градове.

 

Проектите ще се оценяват на база комбинацията от множество критерии, включително иновативност, качество, леснота на внедряване, пазарен потенциал, степен на развитие и ниво на технологична зрялост (по скала от TRL 1 до TRL 7съобразно стандартите на Европейската комисия).

 

Заявления за участие в конкурса могат да бъдат подавани до 30 септември т. г., като предстои обявяване на датите за анонсиране на победителите и връчване на наградите. Задължително условие към кандидатите е да имат данъчно местожителство в Мадрид.

 

Повече информация можете да намерите тук.

 

     
Източник: TheMayor.EU

Ключови думи: Изкуствен интелект   Big Data   блокчейн   дигитални близнаци  

Област: Автоматизация  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
е-книга Дигитални производствени иновации, март 2024
Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книгиКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...