Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Фирмена публикация

AI базираната платформа MELSOFT MaiLab на Mitsubishi Electric премахва бариерите пред Industry 4.0

Иновативният инструмент за обработка на данни в приложения за интелигентни фабрики MELSOFT MaiLab на Mitsubishi Electric помага на компаниите значително да повишат ефективността на производствените си системи.

 

Това базирано на изкуствен интелект (AI) новаторско решение предлага интуитивен и ориентиран към оператора подход за автоматично оптимизиране на технологичните операции. Сред предимствата му са подобрената прозрачност на процесите и усъвършенстваните възможности за мониторинг и диагностика на оборудването.

 

Данните и бъдещето на производството

 

Бъдещето на производството и интелигентната автоматизация е свързано с високоефективни, адаптивни и все по-отзивчиви системи. Те могат да бъдат реализирани посредством инструменти за анализ на данни от ново поколение, които осигуряват уникална и практически приложима информация за статуса и работата на машините и процесите, в които са интегрирани.

 

Макар пътят към умните фабрики да е ясно трасиран, на много компании им липсват нужните ресурси, за да осъществят тази концепция на практика, включително бюджет за квалифицирани специалисти в сферата на анализа на данни и изкуствения интелект, капацитет за обработка на големи информационни масиви, както и време за разработка на адекватни прогнозни модели.

 

Платформата MELSOFT MaiLab функционира като специализиран AI базиран виртуален анализатор на данни, който помага на предприятията да преодолеят предизвикателствата в прехода си към Industry 4.0 и им позволява да прилагат визионерски производствени стратегии. Бързо и лесно за внедряване (с минимална необходимост от обучение на персонала), решението изготвя интелигентни препоръки за предприемане на различни мерки, които се основават на събираните в реално време и в исторически план данни.

 

Предимствата и характеристиките на MELSOFT MaiLab

 

В ядрото на системата са:

 

  • Инструменти с машинно самообучение за автоматизирано извличане на информация от различни системи;
  • Функции за генериране на прогнозни модели;
  • Функции за анализ и data mining на големи обеми от данни.

 

 

Благодарение на всичко това MELSOFT MaiLab буквално елиминира бариерите пред реализирането на Industry 4.0 приложения, които изискват усъвършенствани решения за обработка на данни, като гарантира и бърза възвръщаемост на инвестицията.

 

Платформата функционира в браузър базирана среда, която не изисква допълнителен софтуер и може да бъде използвана на всяка индустриална PC конфигурация, включително моделите с Edge computing от гамата MELIPC на Mitsubishi Electric. Тя се отличава с интуитивен потребителски интерфейс и ясна уеб визуализация, както и с насоки за работа стъпка по стъпка.

 

Пълен обхват на приложенията

 

Системата MELSOFT MaiLab е разработена да покрива широк набор от различни практически сценарии, като може да бъде лесно адаптирана към индивидуалните потребности на всяко приложение. Решението позволява използване и в офлайн режим за анализ на съществуващите емпирични данни, разработка или прецизиране на подходящите прогнозни модели, както и персонализиране посредством Python скриптове за диагностика в реално време.

 

Генерираната и обработвана информация се използва за непрекъснато подобряване на точността на алгоритмите на софтуера с цел повишаване на ползите за предприятията по отношение на производителността в дългосрочен план.

 

 

 

 

 

София 1756,
бул. Андрей Ляпчев 4, п.к. 21
тел.: 02/8176000
office@akhnaton.biz
www.akhnaton.biz

 

     
Източник: Ехнатон

Ключови думи: Ехнатон   Akhnaton   Mitsubishi Electric   MELSOFT MaiLab   Industry 4.0   анализ на данни   интелигентна автоматизация   интелигентни фабрики   AI   изкуствен интелект  

Област: Автоматизация  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
Е-книга Изкуствен интелект в индустрията
Последно от Фирмена публикация

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...