Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Нидерландска компания спечели наградата Hermes за стартъпи с миниатюрен сензор за анализ и качествен контрол

Престижният приз Hermes в категорията за стартиращи компании за 2023 г. беше присъден на нидерландския стартъп MantiSpectra за иновативния му и изцяло интегриран NIR (near-infrared) сензор в близкия инфрачервен спектър за събиране на данни от производствени линии в реално време ChipSense.

 

Базираната в Айндховен фирма беше наградена по време на официална церемония в рамките на тазгодишното издание на Хановерския панаир на 16 април от експертното жури с председател проф. д-р Реймунд Нойгебауер, президент на общността на научните институти Fraunhofer.

 

Какво представлява ChipSense

 

Миниатюрното устройство с размери от едва 1 кв. мм е най-компактното в своя пазарен сегмент и може да бъде директно внедрено в производственото оборудване с цел бърз и високопрецизен анализ и детекция на дефекти в продукцията.

 

Сензорът позволява незабавен и ефективен качествен контрол на място и осигурява потенциал за значителни икономии на разходи. Той намира широко приложение в хранително-вкусовата промишленост и други индустриални отрасли, както и в агрисектора.

 

С Hermes Startup Award Deutsche Messe ежегодно отличава компании, които са от по-малко от 5 години на пазара и са разработили продукт или решение с изключително високо ниво на технологична иновация.

 

Стартъпите като източник на иновации

 

Тази година в Хановерския панаир взеха участие над 300 стартъпа от цял свят, което представлява значителен ръст в броя на компаниите в този сегмент в сравнение с предходното издание, отбелязват организаторите.

 

"Стартъпите са незичерпаем източник на иновации с разработваните от тях нови технологии, бизнес модели и решения за модерните предизвикателства. Представените тази година продукти – от блокчейн и машинно самообучение, през дигитални близнаци и IT/OT интеграция, до електрическа мобилност и приложения на зеления водород – отразяват напълно тази тенденция", коментират още от Deutsche Messe.

 

Хановерският панаир дава все по-голяма платформа за изява

 

С всяка изминала година водещото глобално изложение за индустриални технологии отделя все по-сериозно внимание на стартиращите компании. Тази година в зала 17 на изложбения и конферентен център в Хановер беше обособена специална зона за стартъпи, в която посетителите и гостите на форума имаха възможност да станат свидетели на живо на атрактивни продуктови презентации и демонстрации, както и да вземат участие в бизнес срещи с представители на някои от най-интересните фирми в сегмента.

 

В зала 16 под мотото "Млади и иновативни компании" пък беше поместен групов щанд, спонсориран от германския офис за икономически и експортен контрол. Нидерландия – родината на наградения с Hermes Award стартъп MantiSpectra, взе участие в изложението в зоната за стартиращи компании за шести пореден път със специална колективна експозиция за иновации - Netherlands Innovation Square.

 

"Hannover Messe се доказва като изключителна международна платформа за промотиране на прохождащи фирми. Панаирът е все по-мощен двигател на технологичната революция и спомага за разрешаването на някои от водещите предизвикателства пред съвременното общество, като дава тласък на множество възможности във връзка с енергийния преход и дигитализацията", допълва Вилем Дрост, съорганизатор на нидерландския колективен щанд за иновации.

     
Източник: Deutsche Messe

Ключови думи: Hermes   Hermes Award   Хановерски панаир   Hannover Messe   MantiSpectra   инфрачервен сензор   ChipSense   качествен контрол  

Област: Автоматизация  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
Последно от Технологии

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииКариериПредстоящоРеализацииОбществени поръчки/ТърговеПроектиТехнически статииСъбитията
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...