Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

LogiMAT събира водещите производители и доставчици на решения за интралогистиката в Щутгарт

18.04.2023   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Между 25 и 27 април в изложбения център на Щутгартския панаир ще се проведе тазгодишното издание на популярното международно изложение за високотехнологични решения за автоматизация и мениджмънт на процеси в интралогистиката LogiMAT.

 

С фокус върху иновациите и гъвкавостта, дигиталната трансформация и свързаните интелигентни мрежи мащабната платформа, организирана от EUROEXPO Messe- und Kongress, ще обхване най-актуалните продукти, системи и технологии за сегментите на снабдяването, производството и доставките в сферата на вътрешната логистика на предприятията.

 

Акцентите в експозицията

 

В рамките на трите изложбени дни водещи европейски и световни производители и системни интегратори в бранша ще демонстрират последните новости при оборудването и софтуера за оптимизиране, координиране и управление на процеси с акцент върху възможностите за минимизиране на разходите и повишаване на ефективността.

 

Част от изложбеното портфолио ще бъдат иновативни, персонализируеми и компактни системи за автоматизация, нови модели индустриални роботи и технологии за захващане и позициониране, богата гама периферни устройства и компоненти за разнообразни решения за манипулиране с обекти и материали в модерната интралогистика.

 

Посетителите в зали 1, 3, 5 и 7 на изложбения център в Щутгарт ще имат възможността да се запознаят и с актуални оферти и приложения при специализираните решения за автоматизирано съхранение на малки обекти, включително стелажни системи, ASRS (automated storage and retrieval system) системи, транспортни линии и средства, метални платформи, подемна техника, двигатели, задвижвания, софтуер за конфигуриране и управление и др.

 

Някои от най-високотехнологичните предложения на фирмените щандове ще бъдат системи, базирани на изкуствен интелект, машинно самообучение, интелигентни сензори и др.

 

Гъвкавост и устойчивост на сектора

 

Съпътстващата програма на събитието ще представи множество тематични и специализирани презентации, лекции и работилници на широк кръг от ключови за съвременното развитие на сектора теми.

 

"Доставчиците на технологии за автоматизирано манипулиране с обекти и материали за сектора на интралогистиката се доказаха като изключително гъвкави и устойчиви на кризи в затруднената международна икономическа обстановка през последните години. Германската асоциация на машиностроителните компании (VDMA) прогнозира устойчив ръст на пазара на оборудване за сектора и в периода до края на 2023 г.

 

Бизнесът днес е изправен пред предизвикателството да адаптира веригите си на доставки, логистичните и интралогистични операции към съвременните изисквания за гъвкавост, ефективност и издръжливост, за да компенсира недостига на квалифицирани кадри и да си осигури плавен преход към дигитализацията.

 

Всичко това силно стимулира търсенето на специализирани решения за автоматизация в сегмента на вътрешната логистика. Производителите, доставчиците и системните интегратори отговарят адекватно на пазарните потребности с ново поколение технологии за оптимизиране на ефективността в сектора", коментира Михаел Рухти, директор "Изложения" в EUROEXPO Messe- und Kongress.

 

Той добавя, че както по време на миналогодишното издание на LogiMAT, така и в рамките на предстоящото този април потребителите имат възможността да се уверят на практика в огромния потенциал за малките и средни предприятия, който технологичните системи за автоматизация и роботизация осигуряват.

     
Източник: LogiMAT

Ключови думи: LogiMAT   EUROEXPO   автоматизация   логистика   интралогистика   роботика  

Област: Автоматизация  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
е-книга Дигитални производствени иновации, март 2024
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книгиКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...