Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Фирмена публикация

Чембер лентите и техните приложения - как да изберете подходящия вид за Вашите нужди

Бетелгиус предлага висококачествени решения за оптимизиране на опаковъчния процес. В продуктовата ни листа са включени повече от 40 модела чембер машини и инструменти за метална и пластмасова лента. Но преди да изберете, трябва да знаете какъв тип лента ще използвате съобразно Вашите нужди и приложение.

 

Различните видове чембер ленти имат различни свойства по отношение на:

  • Якост на опън;
  • Еластичност;
  • Разтегливост;
  • Издръжливост при шокови натоварвания и др.

Първо трябва да се уверите, че лентата, която ще използвате, е достатъчно здрава, за да издържи на силата, на която ще бъде подложена. Този показател зависи от общото тегло и размера на товара, както и от напрежението, под което ще се намира. Други съображения за избор на лента включват температурни колебания, потенциал за излагане на влага и корозия.

 

Най-често използваните чембер ленти са полиестерни (PET), полипропиленови (PP) и метални. Всяка от тях има свои силни и слаби страни и препоръки за приложение.

 

Защо да изберете полипропиленова (PP) лента?

 

Полипропиленовата (PP) лента е най-лекият и икономичен чембер материал. Обикновено се използва за леки до средни натоварвания. С нея се работи лесно и е устойчива на влага и корозия. Също така е изключително еластична, което й позволява да се разтяга и деформира без да се скъсва. Този тип лента не е добър избор при по-тежки товари, екстремни температурни промени и излагане на UV светлина.

 

Подходяща е за опаковане на палети, кашони, бетонови блокчета, плочки, бали, тръби, дървен материал, вестници и др.

 

Защо да изберете полиестерна (PET) лента?

 

Полиестерната (PET) лента е една от най-големите опаковъчни иновации. Тя се превърна в популярна алтернатива на металния чембер, дори и при най-тежките товари (включително при такива, които стоят навън). PET лентата е по-безопасна, по-лесна за работа и устойчива на влага и корозия.

 

За разлика от металната, полиестерната лента е еластична и успява да връща оригиналната си форма след разтегляне, не се къса лесно. По-евтина е, което автоматично означава много по-ниски опаковъчни разходи за тежки товари. Приложенията й са в дървообработващата промишленост, опаковането на строителни материали, (тухли, керемиди, бетонови блокове, плочки), метали, тръби, палети.

 

За работа както с PP, така и с PET лента препоръчваме най-търсения ни чембер инструмент - модела FROMM Dynamic 2100, поради отличното съотношение качество-цена. С него се работи в пъти по-бързо, отколкото с ръчните инструменти.

 

Сега имаме и специално промоционално предложение: при закупуване на чембер машинка FROMM Dynamic 2100 получавате подарък количка за чембер лента или две ролки чембер лента по ваш избор. А при закупуване на втори чембер инструмент от същия вид ползвате 10% отстъпка.

 

Защо да изберете метална чембер лента?

 

Металната чембер лента е често използван материал. Със своята висока якост на опън тя е достатъчно здрава, за да подсигури и най-големите товари. В допълнение, металната лента е устойчива на промени в температурата и излагане на влага и ултравиолетова светлина, което я прави чудесна за превози и други приложения на открито. Не се разтяга, което означава, че ако стоката стои затегната дълго, лентата не губи стегнатостта си с течение на времето.

 

Има и недостатъци. Тя е тежка, по-опасна за работа и по-скъпа в сравнение с останалите видове ленти. Често се използва за дървени и строителни материали, промишлено оборудване и др.

 

 

Нуждаете се от помощ при избора на чембер лента? Ние можем да Ви помогнем да намерите правилния материал, за да подсигурите своята стока. Свържете се с нас за съвет!
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Бетелгиус ООД
Божурище 2227
Индустриална зона Божурище, ул. "Ларс Ларсен"
Тел: 02 80 90 123/128, 0896 689 977, 0895 443 899
Имейл: sales@betelgeus.com
https://betelgeus.com/bg

     
Източник: Бетелгиус

Ключови думи: Бетелгиус   Betelgeus   чембер ленти   чембероване   чембер машини   FROMM Dynamic 2100   опаковане  

Област: Автоматизация  

Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Фирмена публикация
Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...