Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Приложение с обогатена реалност ще създава персонализирани инструкции за поддръжка на промишлено оборудване - 08.09.2022

08.09.2022   |   Начало»Технологии
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Германският технологичен институт Fraunhofer IPT съвместно с партньори от индустрията работи по създаването на приложение, което ще предоставя персонализирани инструкции за употреба и поддръжка на промишлено оборудване, съобщава K-Mag, официалното издание на най-значимото в света изложение за каучук и пластмаси K, което тази година ще се проведе от 19 до 26 октомври в Дюселдорф. Приложението ще използва обогатена реалност (AR), за да улесни потребителите в разбирането и прилагането на инструкциите.
 
В рамките на проекта AdaptAR ще бъдат създадени приложение и няколко софтуерни компонента. Планира се създаването на алгоритми, с които автоматично ще се генерират подробни инструкции с напътствия стъпка по стъпка за конкретни случаи, например за поддръжка на конкретна машина. След това ще бъде създадена база данни и цифров двойник за всяка една машина или система, като на едно място ще се съберат всички данни за поръчките, продуктите, процесите и ресурсите, необходими за създаване на инструкции. С помощта на дигитални устройства като таблети и смарт очила машинните оператори ще бъдат насочвани към индивидуално решение на възникналия проблем директно на мястото, където е инсталирано оборудването. В рамките на проекта ще бъде създадена и дигитална платформа за трансформирането на информацията от всички софтуерни системи за генериране на инструкции.
 
Наред с дейностите по поддръжката, софтуерът ще помага на компаниите и при асемблирането на техните продукти, и при доставката и пускането им в експлоатация в съоръженията на клиентите. По този начин компаниите ще пестят не само разходи за обучен персонал и пътувания, но и време. Освен това ще се редуцират времето на престой и инцидентите, възникващи в резултат на неправилно опериране с оборудването, тъй като ще са налични инструкции, които са изцяло съобразени с типа на продукта, конкретизирани и лесни за използване.
 
Отделни стъпки в приложението може да използват AR, а други не, в зависимост от предпочитанията или опита на потребителя. Веднага щом процесът бъде завършен, всички промени в данните се запазват в цифров двойник. С помощта на архива потребителят винаги може да види какво точно са правили или променяли по системата потребителите преди него.
 
AdaptAR също така се стреми да преодолее езиковите бариери с помощта на функция за превод, което ще елиминира още един източник на грешки.

     
Източник: K-Mag; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: K-Mag   K   Fraunhofer IPT   AdaptAR   обогатена реалност   цифрови двойници   машини  

Област: Автоматизация  

Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Технологии
Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...