Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Фирмена публикация

Маркиране, етикетиране и опаковане във фармацевтичната индустрия

31.05.2022
 

Фармацевтичната индустрия функционира в силно регулирана среда, налагаща множество специфични изисквания. От една страна е здравето на потребителите и затова важните характеристики на етикетите и опаковките са свързани именно с предоставяне на точна и ясно видима информация за състава, произхода, начина на съхранение, срока на годност и др. Но само този тип идентификация не е достатъчен. Индустрията изисква проследимост и интегритет, които да бъдат гарантирани по цялата верига на доставките. Може би в по-голяма степен от други индустрии опаковките на фармацевтични и медицински изделия изискват най-висококачествено маркиране. 

Решенията за маркиране трябва също да повишават производителността и да се интегрират безпроблемно в днешните сложни производствени линии. В допълнение към строгите законови изисквания за сигурност, проследимост и идентификация, принтерите и/или системите за етикетиране трябва да отговарят на високи стандарти за хигиена и безопасност на продуктите.

Маркирането на фармацевтични продукти и фармацевтични опаковки се влияе от множество фактори:

  • Изискванията за проследимост
  • Скорости на линията
  • Материал на опаковката и етикета
  • Партидни данни 
  • Размери и шрифтове на знаци

Ние в Бетелгиус знаем, че бързото достигане до пазара и оптимизирането на разходите са от ключово значение за фармацевтичните фирми. Правилното решение помага за защита на бранда, управление на веригата за доставки, бързото изтегляне на продукти при необходимост и предоставяне на цялостно по-добро изживяване на потребителя.

Предлагаме решения за маркиране и етикетиране за всяка индивидуална и групова опаковка, които се интегрират лесно в съществуващите производствени линии, за да гарантират последователен и качествен печат за сериализация и проследяване и борба с фалшифицирането. 

Нашата продуктова гама включва: 

  • Мастиленоструйни (CIJ) принтери Linx - ефективен печат и кодиране за чувствително фармацевтично производство. Могат да се инсталират към всяка високоскоростна производствена линия, каквито са фармацевтичните. Вижте повече в новата ни брошура.
  • Лазери Linx – предлагат постоянен микропечат, идеални за борба с фалшифицирането или за кодиране директно върху капсули с кодове от 0,8 мм
  • Термални мастиленоструйни (TIJ) принтери Linx - работят с касети за еднократна употреба, нямат необходимост от поддръжка и предоставят перфектно решение за кодиране на първичната и вторичната опаковка във фармацевтичното производство
  • Термотрансферни овърпринтери Linx - подходящи за отпечатване на текст, графики и баркод на фолиа и гъвкави опаковки 
  • Решения за етикетиране - предлагаме принтери за етикети, апликатори и принтер-апликтори на етикети, индустриални етикетиращи машини и системи

Гамата ни от специализирани мастила позволява безопасно и ефективно маркиране на фармацевтични продукти, сред които специализирани мастила за поглъщащи се продукти като капсули или UV мастила за мерки срещу фалшифициране.

За нуждите на опаковъчния процес в края на линията доставяме решения за автоматизация на процесите по опаковане, палетизиране и обезопасяване на стоки за транспортиране, които ще добавят стойност към веригата ви за доставки.

За повече информация разгледайте новата ни брошура "Решения за маркиране, етикетиране и опаковане във фармацевтичната индустрия". Нашите експерти с радост ще отговорят на вашите въпроси и запитвания.

 

 

 

 

 

Бетелгиус ООД

Централен Офис
София, 1186, кв. Герман, ул. Манастирска воденица 1
тел: 02 80 90 121, 0896 68 99 77,
0895 44 38 99, 0898 44 02 07
sales@betelgeus.com
https://betelgeus.com/bg

     
Източник: Бетелгиус

Ключови думи: Бетелгиус   Betelgeus   Linx   мастиленоструйни принтери   термални принтери   лазери   термотрансферни овърпринтери   етикетиране   маркиране  

Област: Автоматизация  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
IEC FOOD&Drinks
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Фирмена публикация

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...