Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

В София ще се проведе конференция за интелектуалната собственост в областта на роботиката и изкуствения интелект

19.04.2022   |   Събития
 

Иновативни решения в областта на роботиката и автоматизацията ще бъдат показани на 26 април 2022 г. в Централната патентна библиотека в София в рамките на Ден на отворените врати на интелектуалната собственост. Събитието се организира от Патентното ведомство на Република България по повод Международния ден на интелектуалната собственост.
 
Наред с експозицията програмата включва и конференция на тема "Интелектуалната собственост в роботиката и изкуствения интелект", организирана в партньорство с Института по роботика при Българската академия на науките и Професионалната асоциация по роботика и автоматизация (ПАРА). Целта й е да популяризира ролята на интелектуалната собственост в развитието на иновациите и роботиката и да даде възможност на бизнеса да се запознае с тяхната ефективност и приложимост. На конференцията ще се предостави и възможност за осъществяване на ползотворна дискусия между научните среди, експерти на Патентното ведомство и бизнеса с цел бъдещо реализиране и популяризиране на иновативни идеи в областта на роботиката и изкуствения интелект.
 
Повече за събитието вижте тук.

     
Източник: Патентно ведомство на Република България; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: ПАРА   БАН   роботика   изкуствен интелект  

Област: Автоматизация  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
IEC FOOD&Drinks
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Събития

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...