Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

В София ще се проведе конференция за интелектуалната собственост в областта на роботиката и изкуствения интелект - 19.04.2022

19.04.2022   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Иновативни решения в областта на роботиката и автоматизацията ще бъдат показани на 26 април 2022 г. в Централната патентна библиотека в София в рамките на Ден на отворените врати на интелектуалната собственост. Събитието се организира от Патентното ведомство на Република България по повод Международния ден на интелектуалната собственост.
 
Наред с експозицията програмата включва и конференция на тема "Интелектуалната собственост в роботиката и изкуствения интелект", организирана в партньорство с Института по роботика при Българската академия на науките и Професионалната асоциация по роботика и автоматизация (ПАРА). Целта й е да популяризира ролята на интелектуалната собственост в развитието на иновациите и роботиката и да даде възможност на бизнеса да се запознае с тяхната ефективност и приложимост. На конференцията ще се предостави и възможност за осъществяване на ползотворна дискусия между научните среди, експерти на Патентното ведомство и бизнеса с цел бъдещо реализиране и популяризиране на иновативни идеи в областта на роботиката и изкуствения интелект.
 
Повече за събитието вижте тук.

     
Източник: Патентно ведомство на Република България; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: ПАРА   БАН   роботика   изкуствен интелект  

Област: Автоматизация  

Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Събитията
Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...