Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Cognex представи новата серия компактни баркод четци DataMan 280

11.03.2022   |   Бизнес
 

Cognex обяви новата серия баркод четци за фиксиран монтаж DataMan 280, подходящи за широк диапазон от задачи по идентификация, включително трудни за разчитане 1D, 2D и директно нанесени (Direct Part Mark, DPM) кодове в производствени и логистични приложения. Това съобщиха от Ехнатон, официален партньор на Cognex в България.

 

"DataMan 280 разполага със сензор с висока разделителна способност, комбиниран със система за динамично формиране на изображение, подобряване на обработката на кода и обхвата. В комбинация с Cognex Edge Intelligence (EI) DataMan 280 предоставя разширени функции за Индустрия 4.0 като лесно свързване с уеб браузър, управление на устройството, наблюдение на производителността и бързо сваляне на изображения. Това позволява на потребителите да конфигурират няколко устройства наведнъж и да започнат да проследяват важни показатели за производителността на системата в рамките на няколко минути", обясняват от Ехнатон.

 

Благодарение на модулния хардуер със сменяеми светлини и обективи и най-новите софтуерни алгоритми четецът може да бъде конфигуриран за справяне с всяко предизвикателство, допълват от компанията. DataMan 280 може да бъде конфигуриран в права линия или под прав ъгъл и е съвместим с повечето аксесоари за серия DataMan 260.

 

Модулният хардуер и софтуерът на серия DataMan 280 ги правят подходящи за разчитане на етикети и DPM кодове в редица индустриални среди. Примерите включват декодиране на трудни за разчитане DPM кодове върху повърхности на автомобилни части, четене и проследяване на малки DPM кодове на медицински устройства или надеждно разчитане на баркодове на високоскоростни опаковъчни линии. Други типични приложения на DataMan 280 обхващат едновременно разчитане на няколко кода, разчитане на 1D и 2D кодове върху етикети на опаковани с отразяващо фолио палети и др.

 

     
Източник: Ехнатон

Ключови думи: Ехнатон   Akhnaton   Cognex   DataMan 280   баркод четци  

Област: Автоматизация  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
IEC FOOD&Drinks
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Бизнес

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...