Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Фирмена публикация

Предизвикателства и решения в бутилиращата индустрия

11.01.2022
 

Бутилиращата индустрия е един много динамичен отрасъл. Тук попадат производители на безалкохолни напитки, вино, бира, високоалкохолни напитки, олио, минерална вода, мляко и други напитки.

Широката гама опаковъчни материали, заплахата от фалшифициране на напитки с висока стойност, нарастващите изисквания към ефективността на производството и минимизиране на въздействията върху околната среда са само част от предизвикателствата, пред които са изправени производителите на напитки.

Поставяне на информация като срок на годност, партида, дата на производство, баркод, състав на продуктите, име на доставчика и други кодове, отпечатани върху първичната или вторична опаковка, са гаранция за проследимост по време на целия производствен цикъл – от производителя през дистрибутора, търговеца на дребно и крайния потребител. Характерно за бутилиращата индустрия е разнообразието от опаковки, които използва, включително метални кутии, PET, стъклени бутилки и тетра пак. Всички те се предлагат в различни форми, размери и цветове.

Често се ползват и множество варианти в рамките на едно производство. Изобилието от формати в отделните нива на опаковъчния процес означава, че е необходимо да се прилагат различни методи за печат. Избраният специфичен метод на маркиране зависи от съотношението между разходите и производителността, като се вземат предвид фактори като скорост на линията, повърхността, която трябва да бъде маркирана, типа код, който трябва да бъде отпечатан, работната среда и др. Същевременно производителите търсят и все по-ефективни решения за маркиране или етикетиране на вторична опаковка – стекове, кашони и др.

Бетелгиус предлага ефективни решения в сферата на маркирането и етикетирането. Мастиленоструйните принтери серия LINX 8900 са един предпочитан избор от производителите в бутилиращата индустрия. Произвеждат точни и четливи кодове, като същевременно предлагат по-дълги интервали на обслужване и поддръжка при по-ниски разходи. Отличават се с бързина и ефективност, което ги прави идеални за маркиране на продукти на бързи производствени линии и в особено тежка работна среда. А тези от серията BC (Bottle Coder) са специално създадени за маркиране на мокри бутилки, използвайки специалното мастило, което прониква през кондензата и прави траен отпечатък.

Лазерните принтери LINX пък са особено подходящи за високоскоростни бутилиращи линии, където се използват PET бутилки. Те са едно екологично и рентабилно решение за поставяне на постоянни кодове, като същевременно са евтини за експлоатация и поддръжка поради липсата на консуматив. За автоматизиране на процесите на етикетиране на вторична опаковка (стекове, кашони, палети и др.) компанията предлага разнообразие от решения, сред които индустриални принтери за етикети и принтер апликатори.

Бетелгиус доставя и цялостни решения за пълна автоматизация на процесите по опаковане на бутилките в стекове или кашони, палетизиране и фолиране на готовите палети и е официален представител на доказани производители като LINX, Cab, FROMM, SOCO SYSTEM, LOGOPAK.

В новата брошура на компанията "Решения за бутилиращата индустрия" може да се запознаете в детайли с препоръчаните от тях технологии.

 

 

 

 

 

Бетелгиус ООД

Централен Офис
София, 1186, кв. Герман, ул. Манастирска воденица 1
тел: 02 80 90 121, 0896 68 99 77,
0895 44 38 99, 0898 44 02 07
sales@betelgeus.com
https://betelgeus.com/bg

     
Източник: Бетелгиус

Ключови думи: Бетелгиус   Betelgeus   бутилираща индустрия  

Област: Автоматизация  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Фирмена публикация

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...