Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Rockwell Automation отчита ръст в продажбите за третото тримесечие на 2021 г.

30.09.2021   |   Бизнес
 

Rockwell Automation обяви ръст в продажбите от 32,6% на годишна база и рекордни поръчки на стойност над 2 млрд. долара за третото тримесечие на 2021 г. спрямо предходната година.

Продажбите, генерирани от съществуващи операции и вътрешни процеси на компанията, са се увеличили с 26,4% като направените инвестиции са допринесли с 1,1% за отчетения ръст в продажбите.

"Тези резултати отразяват голямото търсене на основните решения за автоматизация и дигитална трансформация на Rockwell Automation, които осигуряват на нашите клиенти гъвкавост и устойчивост", заяви Блейк Морет, председател и изпълнителен директор на Rockwell Automation.

Общите оперативни приходи в сегмента са 368,7 млн. долара за третото тримесечие на 2021 г., което е повишение с 60,7% в сравнение с 229,4 млн. долара за същия период през 2020 г.

Паричните потоци, идващи от оперативни дейности през третото тримесечие на 2021 г., са 461,5 млн. долара в сравнение с 346,2 млн. долара през същия период миналата година.

Rockwell Automation отчита повишение в трите бизнес сегмента на компанията. В сегмента "Интелигентни устройства" продажбите за третото тримесечие на 2021 г. са били 882,9 млн. долара като увеличението е с 33,8% спрямо 659,9 млн. долара за същия период миналата година. Направлението "Софтуер и контрол" отчита ръст в продажбите от 39,7%, а в сегмента "Услуги за жизнения цикъл" ръстът е 23,4%.

Компанията не спира да се развива и адаптира в ситуацията на Covid-19 пандемия. На базата на данните от първите три тримесечия, от Rockwell Automation прогнозират ръстът в поръчките да се запази, но и да продължат ограниченията при веригите за доставки.

     
Източник: Ротек; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: Ротек   Rockwell Automation   трето тримесечие  

Област: Автоматизация  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Бизнес

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...